Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 28 /16:26

Doneckas virto karo lauku: visame mieste griaudi sprogimai, dega gamykla

Preliminariais duomenimis, per pastarąsias keletą dienų Donbase žuvo du žmonės ir dar trys civiliai buvo sužeisti. Taip pat pranešta, kad naktį iš nelaisvės paleista 12 Ukrainos karių. Vėliau pranešta, kad dėl karo veiksmų Donecke užsidegė gamykla. Visame mieste griaudi sprogimai.
Donecke dega gamykla.
Donecke dega gamykla. / Stop kadras

16.25 val. Visame mieste aidi sprogimai

Rugsėjo 28 dieną Donecke prasidėjo aktyvūs karo veiksmai. Sekmadienį Donecke vyksta didžiuliai sprogimai. Vietos gyventojai praneša, kad sprogimai vyksta visame mieste. Ypač sunki situacija Donecko oro uostą supančiuose rajonuose.

VIDEO: Donecke aidi sprogimai

16.13 val. Donecke dega gamykla

„Donecke dėl karo veiksmų dega gamykla“, – skelbia naujienų agentūra. Gaisro nuotraukos netruko pasklisti socialiniuose tinkluose.

VIDEO: Donecke dega gamykla

14.16 val. Tęsiasi susišaudymai Donecko oro uosto teritorijoje

Sekmadienio rytą teroristai bandė šturmuoti Donecko oro uostą, tačiau nesėkmingai – ukrainiečių pajėgoms pavyko atremti ataką. Tačiau naujienų agentūra „Unian“ praneša, kad sekmadienį 13.30 val. vietos laiku susišaudymai Donecko oro uosto teritorijoje tęsiasi.

13.18 val. Įkūrė stovyklą, gabena sunkiąją techniką

Naujienų agentūra „Unian“ skelbia, kad Rusijos kariai įkūrė stovyklą prie sienos su Ukraina iš Krymo pusės ir geležinkeliu gabeno sunkiąją techniką.

Apie tai per spaudos konferenciją Kijeve patvirtino Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos informacinio analitinio centro atstovas Andrejus Lysenka.

Unian.net nuotr./Situacija Rytų Ukrainoje rugsėjo 28 d.
Unian.net nuotr./Situacija Rytų Ukrainoje rugsėjo 28 d.

11.51 val. Iš nelaisvės paleista 12 ukrainiečių karių

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pranešė, kad naktį iš šeštadienio į sekmadienį iš nelaisvės paleista 12 ukrainiečių karių.

„Šiąnakt iš nelaisvės paleista 12 mūsų karių, kurie buvo laikomi Donecke, Luhanske ir Krasni Done“, – pranešė Ukrainos prezidentas, kurį cituoja portalas News.liga.net

Žuvo du, trys sužeisti

Apie per pastarąsias dienas du žuvusius ir dar tris sužeistus civilius savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pranešė karo ir politikos studijų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas.

Naujienų agentūra „Unian“ primena, kad smogikai Ukrainoje ir toliau puola antiteroristinės operacijos pajėgas. Šeštadienį skelbta, kad sudėtingiausia situacija susiklosčiusi prie Debalcevo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius