Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 26 /23:47

Donecke ir Slovjanske – intensyvūs susirėmimai: teroristai puola Ukrainos kariuomenės dalinius

Rytų Ukrainoje ketvirtadienį vakare vyko intensyvūs susirėmimai – teroristai puolė Donecke ir Slovjanske, praneša unian.net.
Rusų diversantas Slovjansko mieste
Rusų diversantas Slovjansko mieste / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Donecke teroristai puolė Ukrainos karinį dalinį. Pirmoji jų ataka buvo atremta, tačiau po kelių valandų teroristai vėl puolė. Netoli karinio dalinio gyvenantys žmonės pasakojo, kad girdėti galingi sprogimai ir susišaudymas. 

Šiame kariniame dalinyje yra apie 200 Ukrainos kariškių. Pranešama, kad teroristai Ukrainos dalinį apšaudė iš minosvaidžių. Susirėmimų metu sužeisti penki teroristai. 

Skelbiama prieštaringa informacija apie šiuos susirėmimus – vienais duomenimis, prasidėjo derybos, kitais – teroristai kontroliuoja ukrainiečių karinį dalinį. 

Didelis teroristų puolimas – ir prie Slovjansko. Iš įvykio vietos žurnalistai praneša, kad teroristai tankais ir sunkiąja technika šturmavo du Ukrainos kariuomenės įrengtus kontrolės postus. Postai buvo apšaudyti iš minosvaidžių, portalas tsn.ua praneša, kad yra sužeistų Ukrainos karių. 

Tuo tarpu grupės „Informacinis pasipriešinimas“ vadovas Dmitrijus Tymčiukas socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad teroristai Donecko ir Luhansko srityse užpuolė Antiteroristinėje operacijoje dalyvaujančių Ukrainos karių kolonas. 

Vieno iš šio užpuolimo metu buvo nukauti 5 teroristai, kito – 3 teroristai. Ukrainos kariai nenukentėjo. Ukrainos kariuomenė konfiskavo nemažai Rusijoje pagamintų ginklų.

Penktadienį baigiasi Ukrainos prezidento Petro Porošenkos paskelbtos laikinos paliaubos. Nors teroristai ir buvo pažadėję, kad laikinai sudės ginklus, per visą šį laikotarpį jų puolimai nesiliovė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius