Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donecko didvyriai: po trijų mėnesių apsupties Ukrainos kariai prasiveržė pas savus, o teroristus įviliojo į sproginėjantį šaudmenų sandėlį

Sekmadienio vakarą Donecko gyventojai jau rengėsi blogiausiam, nes miesto centre pradėjo griaudėti galingi sprogimai. Tačiau pasirodė, kad tai buvo tik laiminga tris mėnesius teroristų apsuptyje gyvenusio Ukrainos karių dalinio prasiveržimo pabaiga.
Nacionalinės gvardijos kariai Donecke prasiveržė iš apsupimo
Nacionalinės gvardijos kariai Donecke prasiveržė iš apsupimo / „Scanpix“ nuotr.

„Nesijaudinkite, sprogimai Donecko centre yra „taikūs“ sprogimai“, – savo paskyroje „Facebook“ parašė Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas, praneša „Ukrainskaja pravda“.

Ministras pranešė, kad tris mėnesius teroristų apsuptyje ištvėręs Ukrainos Nacionalinės gvardijos dalinys 3037 pateikė neįtikėtiną atsaką į šeštadienį gautą teroristų ultimatumą sudėti ginklus, pasiduoti ir perduoti jiems dalinio teritorijoje esantį ginklų sandėlį.

„Išklausęs ultimatumą, dalinio vadas pasielgė kaip tikras ukrainiečių karininkas: kariai, pasiėmę visus ginklus, kuriuos tik galėjo pakelti, automobilių kolona pralaužė apsupimą“, – rašo A.Avakovas.

Jo teigimu, daugiau nei 300 gvardiečių, vadovaujamų papulkininkio Bortejevo, karine rikiuote, iškėlę Ukrainos vėliavas, prasimušė pro teroristų užkardas ir prisijungė prie Antiteroristinės operacijos pajėgų.

Daugiau nei 300 gvardiečių, vadovaujamų papulkininkio Bortejevo, karine rikiuote, iškėlę Ukrainos vėliavas, prasimušė pro teroristų užkardas ir prisijungė prie Antiteroristinės operacijos pajėgų.

„Teroristai buvo įspėti neiti į karinio dalinio ginklų sandėlį, tačiau vis tiek bandė į jį patekti, tuomet suveikė slapukai ir sandėlis su likusia ginkluote bei šaudmenimis buvo susprogdintas. Aš daviau tokį įsakymą, kad būtų išvengta sandėlyje likusių ginklų ir šaudmenų patekimo į teroristų rankas“, – pareiškė A.Avakovas.

Jis pabrėžė, kad iš apsupimo prasiveržę Ukrainos kariai savo sumanumu ir narsa pribloškė teroristus. A.Avakovas, šlovindamas kariškius, pranešė, kad papulkininkiui Bortejevui suteikė pulkininko laipsnį.

Pabaigoje ministras, džiūgaudamas tarsi vaikas, pridėjo: „Man rašo, jog Donecke iki šiol sproginėja nevaikiškai. Detonuoja šaudmenys. Na, kaip sakoma... Oi! O ko, jūs, nenaudėliai, ten lindote!?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius