Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donecko šachtininkai pasiryžę patys ginti savo namus nuo rusų invazijos

Kol centrinė valdžia nesugeba įvesti tvarkos Donecko srityje, o vietos milicija separatistus pasitinka „su duona ir druska“, Donbaso regiono šachtininkai teigia eisiantys patys ginti srities nuo Rusijos agresijos.
Ukrainos pasieniečiai Donecko srityje
Ukrainos pasieniečiai Donecko srityje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai televizijos eteryje pareiškė Donbaso nepriklausomos šachtininkų sąjungos vadovas Nikolajus Bolynka.

„Tai ne tik šachtininkų nuotaikos, svarbiausia – taip mano Donbaso žmonės. Mes priėmėme pareiškimą, kuriame sakoma, kad, mūsų nuomone, centrinė valdžia daro viską, kad Donbasas būtų atiduotas. Milicija separatistus pasitinka su duona ir druska, administracijos pastatai neužimami – jie ten užeina kaip į savo namus“, – N.Bolynką cituoja „Unian“.

„Mes nusprendėme ginti ir apsaugoti Donbasą, ginti savo šeimas, ginti savo tautą, ginti Ukrainą, bet, deja, savanoriams šaukimo punktuose atsako, tauta beginklė. Dabar žiūriu į Mychailą Dobkiną ir noriu jam pasakyti, kad man niekas nedraudžia kalbėti rusiškai, jūs jau nusibodot visiems su ta savo rusų kalba ir kad mus persekioja – nieko tokio nėra“, – sakė jis.

Mychaila Dobkinas, buvęs Charkovo srities gubernatorius, kovo mėnesį buvo suimtas už separatizmo kurstymą. Jis pasisakė už Ukrainos federalizaciją ir prisijungimą prie Rusijos muitų sąjungos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius