Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 03 /20:37

Į Klaipėdą atplaukė JAV karinis laivas „USS Oscar Austin“

JAV karinio laivyno eskadrinis minininkas „USS Oscar Austin“ (DDG 79) ketvirtadienį atplaukė į Klaipėdą ir čia viešės iki liepos 5 d.
Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos uoste, centriniame terminale prisišvartavo JAV karo laivas „USS OSCAR AUSTIN“.
Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos uoste, centriniame terminale prisišvartavo JAV karo laivas „USS OSCAR AUSTIN“. / Kpt.ltn. Antano Brenciaus nuotr.

„USS Oscar Austin“ apsilankymas Klaipėdoje demonstruoja besitęsiančias JAV karinių pajėgų pastangas stiprinti ryšius su NATO sąjungininkais ir regioniniais partneriais siekiant bendro tikslo užtikrinti taiką ir stabilumą Baltijos regione. 

Vizito Klaipėdoje metu laive lankysis Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah McCarthy, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir kiti aukšti pareigūnai bei svečiai. „USS Oscar Austin“ jūreiviai dalyvaus bendruomeniniame projekte – „Ryto“ vaikų namuose padės nuvalyti pastato sienas.

„USS Oscar Austin“ išplaukė ir Norfolko uosto Virdžinijos valstijoje atlikti keletą misijų stiprinant regioninį jūrinį saugumą ir didinant bendradarbiavimą su NATO ir regioniniais partneriais Baltijos regione.

JAV 6-oji flotilė, įsikūrusi Neapolyje, Italijoje, siekdama prisidėti prie stabilumo ir saugumo užtikrinimo Europoje ir Afrikoje, atlieka įvairias jūrinio saugumo operacijas ir kartu su partneriais dalyvauja  parodomosiose bendradarbiavimo misijose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius