Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Į Klaipėdą atvyko 1600 karių su karine technika

Ketvirtadienį Klaipėdoje tęsėsi pratybos „Žaibo kirtis“: Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių operacinės pajėgos vykdė strategiškai svarbių objektų apsaugą – AB Klaipėdos nafta. Į Klaipėdą ketvirtadienį atvyko dar 1600 karių su technika.
Į Klaipėdą atvyko dar 1600 karių su karine technika.
Į Klaipėdą atvyko dar 1600 karių su karine technika. / KAM nuotr.

Pagal pratybų scenarijų kartu patruliuojant policijos ir kariuomenės atstovams Klaipėdos mieste įvyko sprogimas ir nukentėjo karys. Liudviko Stulpino progimnazijos stadione vyko sužeisto kario evakuacija Karinių oro pajėgų sraigtasparniu. Lietuvos kariuomenės paramedikams padėjo Šaulių sąjunga atstovai, policija, paramedikai.

I.Budzeikaitės nuotr,/Karinės pratybose „Žaibo kirtis“ neva sužeistas karys išskraidintas
I.Budzeikaitės nuotr,/Karinės pratybose „Žaibo kirtis“ neva sužeistas karys išskraidintas

Į Klaipėdą atvyko apie 1600 karių su technika iš Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono Alytuje ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono Rukloje, Jonavos r. dislokuotos generolo Povilo Plechavičiaus poligone Kairiuose.

Kovo 8-16 d. Klaipėdoje vyksta didžiausios šiais metais Lietuvos kariuomenės organizuojamos nacionalinės pratybos „Žaibo kirtis 2016". Pratybų tikslas – treniruoti Lietuvos kariuomenės pajėgas vykdyti bendras operacijas su Vidaus reikalų ministerijai pavaldžiais vienetais ir gerinti sąveiką su valstybės civilinėmis institucijomis hibridinio karo atveju. Iš viso šiose pratybose dalyvaus apie 3 tūkst. karių, maždaug 500 pareigūnų ir apie 200 civilinių institucijų darbuotojų. Taip pat bus pašaukta 3 tūkst. rezervo karių.

VIDEO: ZAIBO KIRTIS 2016

Pagrindiniai pratybų veiksmai planuojami Klaipėdos pramonės rajone, gatvėse, uosto akvatorijoje. Klaipėdiečiai miesto gatvėse galės pamatyti patruliuojančius ginkluotus Lietuvos kariuomenės karius su technika, taip bus naudojama mokomosios pirotechninės priemonės, garsiniai šaudmenys. Pratybose dalyvaus ir Karinių oro pajėgų sraigtasparniai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius