-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Rytų Ukrainą sugrįžta karas: Donecko oro uosto gynėjams – ultimatumas

Rytų Ukrainoje, nepaisant paliaubų, vėl įsiliepsnoja mūšiai. Pastarąją parą pabūklai griaudi Donecke, kur prorusiški teroristai bando sunaikinti oro uosto griuvėsius ginančius Ukrainos karius. Šiems iškeltas ultimatumas: pasitraukti iki 17 val. arba bus sunaikinti.
Donecko oro uostas
Donecko oro uoste iš dispečerinės bokšto nieko nebeliko. / „Typical Donetsk“ nuotr.
Apšaudymai intensyvėja po diplomatų nesėkmės

Ukrainos kariuomenė antradienį pranešė, kad dar 10 karių buvo sužeisti per apšaudymus iš minosvaidžių ir salvinės raketų ugnies sistemų „Grad“. Prorusiški teroristai Ukrainos karių pozicijas apšaudė aplink Donecko miestą.

Smurtas suintensyvėjo, kai pirmadienį surengtame Ukrainos, Rusijos, Vokietijos ir Prancūzijos užsienio reikalų ministrų susitikime nebuvo susitarta, kada galėtų įvykti planuojamas šių šalių viršūnių susitikimas, kuriame būtų tariamasi dėl konflikto užbaigimo.

Donecko miesto administracija nurodė, kad pagrindinėje sukilėlių tvirtovėje praeitą naktį žuvo du civiliai. Dar vienas žuvo viename miestelyje į šiaurės rytus nuo Donecko.

Antradienio rytą „šūviai ir garsūs sprogimai girdėjosi beveik visuose miesto rajonuose“, sakoma Donecko administracijos pranešime.

Tuo tarpu Ukrainos kariuomenės atstovas Andrijus Lysenka sakė, kad vyriausybės pajėgų pozicijos nuo pirmadienio ryto buvo atakuotos 84 kartus – apie šešiskart dažniau negu buvo įprastame šiame jau devynis mėnesius besitęsiančiame kare.

„Typical Donetsk“ nuotr./Donecko oro uostas
„Typical Donetsk“ nuotr./Donecko oro uostas: dispečerinės bokštasd prieš apšaudymą.
„Typical Donetsk“ nuotr./Donecko oro uostas
„Typical Donetsk“ nuotr./Donecko oro uostas: dispečerinės bokštas po apšaudymo.

Ultimatumas „kiborgams“

Ypač įnirtingai apšaudomi Donecko oro uosto griuvėsiai, kuriuos gina „kiborgais“ vadinami Ukrainos kariai. Naujienų agentūra „Unian“ praneša, kad oro uostą ginantys kariai skubiai prašo atsiųsti pagalbos ir artilerijos paramos, nes gali būti sunaikinti.

Teroristai mums iki 17 val. davė laiko pasitraukti iš naujojo terminalo. Jei mes to nepadarysim, teroristai mus čia tiesiog sunaikins. Terminalas visiškai sugriautas, nėra kur pasislėpti.

Vienas oro uostą ginantis karys pareiškė, kad „kiborgai“ nesitrauks.

„Mus apšaudo iš dviejų pusių iš tankų pabūklų ir artilerijos. Mūsų artilerijos palaikymo nėra. Teroristai mums iki 17 val. davė laiko pasitraukti iš naujojo terminalo. Jei mes to nepadarysim, teroristai mus čia tiesiog sunaikins. Terminalas visiškai sugriautas, nėra kur pasislėpti. Bet mes niekur neišeisime. Mes nesiruošiame trauktis. Mus jau tris dienas naikina iš sunkiųjų ginklų. Čia jau nieko nebeliko. Mes laukiam pagalbos“, – sakė karys.

Pasak „Unian“, antradienį teroristai nuo pat ryto apšaudo oro uostą iš artilerijos. Ukrainos karių teigimu, teroristai visiškai sugriovė dispečerinės bokštą, baigia sugriauti naująjį terminalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius