-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 19 /14:33

Į Ukrainos pusę perėjęs Rusijos saugumo karininkas kaltina V.Putiną karo kurstymu

Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) karininkas Ilja Bogdanovas perėjo į Ukrainos armijos pusę ir apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną karo kurstymu, praneša naujienų agentūra „Unian“.
Rusijos FSB karininkas Ilja Bogdanovas
Rusijos FSB karininkas Ilja Bogdanovas / „5 kanal“ nuotr.
Temos: 1 Ukraina

FSB karininkas į Ukrainą atvažiavo iš Vladivostoko. Savo poelgį jis paaiškino tuo, jog nebegali daugiau klausyti melo, kurį transliuoja Kremliaus kontroliuojamos Rusijos televizijos. Karininkas atvirai pareiškė, kad Rusijos prezidentas V.Putinas daro viską, kad tik įžiebtų kuo didesnį karą Ukrainoje.

I.Bogdanovas tikino, kad jo poziciją tyliai palaiko daug kolegų iš FSB, praneša Ukrainos televizija „5 kanal“.

Prieš žengdamas šį itin rizikingą žingsnį Rusijos karininkas paslėpė savo šeimą. Tik įsitikinęs, kad šeimai niekas negresia, jis atvyko į Ukrainą.

Aš palikau viską ir atvažiavau čia paprastu savanoriu, kad padėčiau savo veiksmais, savo patirtimi užbaigti tą pilietinį karą, kurį Rytų Ukrainoje bando įplieksti antiliaudinis putiniškas režimas.

„Aš palikau viską ir atvažiavau čia paprastu savanoriu, kad padėčiau savo veiksmais, savo patirtimi užbaigti tą pilietinį karą, kurį Rytų Ukrainoje bando įplieksti antiliaudinis putiniškas režimas. Žmogaus sąžinė negali būti rami, kai melas kiaurą parą liejasi iš televizorių ekranų, laikraščių, interneto“, – pareiškė karininkas.

I.Bogdanovas Rusijoje buvo Rusijos FSB pasienio kariuomenės Jūros išteklių apsaugos ir kontrolės valdybos inspektorius. Ši valdyba dislokuota Vladivostoke. Ukrainos pareigūnai patikrino jo dokumentus ir nustatė, kad jie tikri.

Šiuo metu FSB karininkas yra Kijeve, o jo šeima paslėpta, kad nepatirtų Rusijos specialiųjų tarnybų keršto.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos spaudos atstovas Andrejus Lysenka teigia, kad I.Bogdanovas ne vienintelis Rusijos karininkas, perėjęs į Ukrainos pusę: „Dabar vis daugiau atvejų, kai į Ukrainos pusę pereina Rusijos kariškiai, buvę kovotojai, teroristai, kurie tikina buvę priversti paimti ginklą į rankas, nes buvę apgauti.“

Iššūkį savo tėvynės Rusijos slaptajai tarnybai metęs I.Bogdanovas neslepia savo veido ir nuoširdžiai tiki Ukrainos pergale kare su Maskvos remiamais teroristais ir siunčiamais diversantais.

Šią savaitę Ukrainos pajėgos Luhansko srityje paėmė į nelaisvę pirmąjį Rusijos kareivį, kuris oficialiai tarnauja savo šalies armijoje. Kareivis vilkėjo Rusijos kariuomenės uniformą be skiriamųjų ženklų. Tokie Rusijos kariškiai okupavo Krymą ir buvo vadinami „žaliaisiais žmogeliukais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius