Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irakas derasi dėl naikintuvų F-16 pirkimo iš JAV

Irakas atnaujino derybas su Jungtinėmis Valstijomis dėl 36 naikintuvų F-16 pirkimo, o Vašingtonas tikisi, jog šis milijardų dolerių vertės sandoris padės sumažinti kaimyninio Irano keliamą grėsmę, pirmadienį pranešė dienraštis „The Wall Street Journal“.
„F-16“ naikintuvas
F-16 naikintuvas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Irakas įšaldė 4,2 mlrd. JAV dolerių vertės sutartį dėl 18 naikintuvų pirkimo prasidėjus Arabų pavasario neramumams, tačiau dabar planuoja įsigyti dar daugiau karo lėktuvų, nurodė laikraštis, remdamasis JAV ir Irako pareigūnų informacija.

„The Wall Street Journal“ rašo, kad atsinaujinęs Bagdado susidomėjimas šiuo sandoriu susijęs su didesniu nei planuota pelnu už parduodamą Irako naftą ir abiejų šalių susirūpinimu dėl planų iki šių metų pabaigos išvesti visus 46 tūkst. Irake likusių JAV karių.

Kad ir kokia sutartis būtų sudaryta, jos vertė sieks milijardus dolerių, o įgyvendinimas truks ne vienerius metus, nes reikės pagaminti lėktuvus ir apmokyti irakiečius pilotus.

„The Wall Street Journal“ pridūrė, kad Irakas taip pat prašo parduoti sausumoje dislokuojamų priešlėktuvinės gynybos sistemų, įskaitant raketas „žemė oras“ ir didelio kalibro pabūklus.

Dienraštis nurodė, kad Omanas taip pat ketina įsigyti 18 naikintuvų F-16 už maždaug 3,5 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius