Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Debalcevės pasitraukė paskutinis Ukrainos karys

Ukrainos prezidento Petro Porošenkos atstovas spaudai pranešė, kad Ukrainos pajėgų pasitraukimas iš Debalcevės yra baigtas – miestą paliko paskutinis karys, rašo „Unian“.
Kario batas
Kario batas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Kariai Ukraina Rusija

Iš miesto paskutinis išvyko „Sektor C“ vadas pulkininkas Taranas. Jis buvo atsakingas už Ukrainos karių atitraukimą iš teroristų ir Rusijos pajėgų užimtos Debalcevės.

Apie savo atsitraukimą iš miesto pulkininkas telefonu informavo Ukrainos vadovą. P.Porošenka jam padėkojo už drąsą ir didvyriškumą.

Pulkininkas Debalcevėje kovėsi kartu su dviem savo sūnumis. „Tėvas paliko miestą po to, kai užtikrino, kad jo vaikai išvyko iš Debalcevės“, – paskelbė P.Porošenkos atstovas.

Prorusiškiems teroristams užėmus svarbų Debalcevės miestą, į nelaisvę buvo paimta daugiau nei 90 ukrainiečių karių, dar 82 kariai dingo be žinios. Ukrainos generalinio štabo pranešime sakoma, kad per atsitraukimą žuvo 13 karių ir dar 157 buvo sužeisti.

Ukrainos savanorių pulkas „Azov“ ketvirtadienį įspėjo, kad Debalcevės miestą užgrobę Rusijos remiami teroristai koncentruoja savo pajėgas prie Mariupolio uostamiesčio. Manoma, kad netrukus pradės miesto puolimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius