Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Indijai perduoto, bet vis dar Rusijos uoste stovinčio, lėktuvnešio „Vikramaditya“ į vandenį nutekėjo didelis kiekis dyzelino

Rusijos uoste vis dar tebestovinčiame Indijai perduotame lėktuvnešyje „Vikramaditya“ įvyko avariją, per kurią į vandenį nutekėjo apie 7 t dyzelino.
Lėktuvnešis „Vikramaditya“
Lėktuvnešis „Vikramaditya“ / Youtube.com stopkadras

Kaip praneša „Rosiskaja Gazieta“ („Российская Газета“), uosto akvatorija po avarijos pasidengė naftos produktų plėvele. Teršalus bando surinkti specialiai tokiems incidentams šalinti skirti laivai. Oficialių komentarų dėl avarijos kol kas nėra.

Taip pat pranešama, kad greta uosto jaučiamas stiprus dyzelino kvapas.

Lėktuvnešį „Vikramaditya“ Rusija neseniai perdavė savo strateginei partnerei Indijai. Po iškilmingos ceremonijos buvo nuleista Rusijos vėliava ir virš laivo suplevėsavo Indijos vėliava. Kartu buvo pakeista ir įgula, laivu šiuo metu Indijos jūreiviai. Planuojama, kad „Vikramaditya“ jau artimiausiu metu turėtų išvykti į paskirties uostą.

15min.lt primena, kad iš pradžių buvo planuota laivą „Vikramaditya“ (buvęs „Admirolas Gorškovas“) perduoti Indijai 2008 m. Tačiau planai keitėsi. Laivo perdavimas Indijai nukeltas į 2012 m., o vėliau – į 2013 m.

VIDEO: Ant lėktuvnešio „Vikramaditya“ leidžiasi naikintuvas Mig-29K

Kaip teigia laivą defektavusios ir remontavusios gamyklos „Sevmaš“ atstovai, perdavimo operacija užsitęsė dėl to, kad iš pradžių buvo nustatyti ne visi defektai. Oficialiai laivo remonto sąmata neskelbiama. O neoficialiai ji svyruoja nuo 1,5 mlrd. JAV dolerių iki 2,3 mlrd.

Rusijos spauda rašo, kad 2012 m. lėktuvnešio variklių skyriuje buvo rasta rimtų trūkumų. Todėl bandymus (privalomus po remonto) teko atidėti. Jie pratęsti tik 2013 m. vasarį.

Atrodo, kad pagaliau rusams pavyko įtikinti indus, kad visi lėktuvnešio mechanizmai veikia be priekaištų.

VIDEO: Lėktuvnešio „Vikramaditya“ bandymai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius