2014 08 15 /14:58

Ukrainos antiteroristinės pajėgos pradeda Donecko ir Luhansko išlaisvinimą

Antiteroristinę operaciją (ATO) vykdančios pajėgos yra pasiruošusios paskutiniam etapui – Donecko ir Luhansko atkovojimui, praneša naujienų agentūra „Unian“.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / Jurijaus Birjukovo nuotr.

Šiuo metu vyksta pasirengimo išlaisvinimui darbai, pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas Andrijus Lysenka.

Pasak jo, abiejų miestų, kurie yra likę teroristų bastionais Donbase, išvadavimas užtruks „ne dieną ir ne dvi“. „Operacija jau vyksta“, – sakė A.Lysenka.

14.16 val. Donecko mieste per apšaudymą žuvo 11 civilių gyventojų

Dėl artilerijos ugnies apsiaustame Donecke per pastarąsias 24 valandas žuvo 11 civilių gyventojų, o dar aštuoni buvo sužeisti, penktadienį pranešė vietos pareigūnai.

Ukrainos pajėgoms vis labiau spaudžiant teroristus, ketvirtadienį miesto centras buvo intensyviai apšaudomas iš minosvaidžių

Kovos praėjusią naktį vyko centriniuose ir vakariniuose šio teroristų kontroliuojamo pramonės centro rajonuose, sakoma miesto tarybos pareiškime.

Ukrainos pajėgoms vis labiau spaudžiant teroristus, ketvirtadienį miesto centras buvo intensyviai apšaudomas iš minosvaidžių.

Apie naujas aukas paskelbta po to, kai vietos pareigūnai ketvirtadienį pranešė, kad per 72 valandas žuvo 74 gyventojai.

Tuo tarpu vyriausybinės pajėgos toliau tęsė įnirtingą puolimą visame regione ir atsiėmė tris mažus miestelius, sakoma kariškių pareiškime.

Susirėmimai taip pat vyko sunkioje padėtyje atsidūrusio Luhansko pakraštyje, nurodė kariškiai.

Per maždaug keturis kovų mėnesius jau žuvo daugiau kaip 2 tūkst. žmonių, o dar maždaug 285 tūkst. buvo priversti palikti savo namus.

Iš teroristų nelaisvės Donecko regione išvaduoti 25 ukrainiečių kariai

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka penktadienį ryte pranešė, kad išlaisvinti 25 ukrainiečių kariai, kuriuos nelaisvėje Donecko regione laikė prorusiški teroristai.

„Šiandien mums pavyko išlaisvinti 25 mūsų karius, kurie buvo Donecko regione. Jau rugpjūčio 15-ąją 25-ios šeimos galės pamatyti ir apkabinti savo artimuosius. Šlovė Ukrainai!“, – parašė prezidentas savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Teroristų vienašališkai paskelbtos vadinamosios Donecko liaudies respublikos vadovybės narys Andrejus Purginas kiek anksčiau pranešė, kad ketvirtadienį 26 ukrainiečių kariai buvo iškeisti į vyriausybinių pajėgų sulaikytus 26 separatistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius