Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įžūlus Maskvos melas apie „masinę kapavietę“ Ukrainoje: du žuvusieji virto 400 aukų

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas trečiadienį pareiškė, kad Rytų Ukrainoje buvo atrasta masinė kapavietė su 400 žmonių palaikais ir apkaltino Ukrainą karo nusikaltimų vykdymu. Vėliau paaiškėjo, kad ši žinia yra išgalvota, o Maskva ir toliau iškraipo faktus, norėdama apjuodinti Ukrainą ir jos karius, rašo naujienų svetainė telegraph.co.uk.
Propaganda Rusijoje
Propaganda Rusijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai teigė, kad praėjusią savaitę jie aptiko dviejų žuvusiųjų kūnus keliose vietose, taip pat surado kapą su įsmeigta lentele, ant kurios buvo penkios žuvusiųjų pavardės su prierašu „Mirė dėl Putino melo“.

Kremliui lojali Rusijos žiniasklaida trečiadienį išplatino ESBO atstovo iš Latvijos Einarso Graudinso pareiškimus. „Rossijskaja gazeta“ paskelbė, kad E.Graudinsas kartu su kitais ESBO ekspertais aplankė „masines kapavietes Donecko regione, kur rasta daugiau negu 400 civilių ir nukautų sukilėlių kūnų“.

Maža to, ESBO išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad E.Graudinsas, kuris yra pagarsėjęs prorusiškais pareiškimais Latvijoje, nėra susijęs su šia organizacija.

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ publikavo straipsnį pavadinimu „ESBO ekspertas: netoli Donecko esančiose kapavietėse aptikta apie 400 kūnų“.

Vis dėlto, išanalizavus E.Graudinso komentarus paaiškėja, kad jis kalbėjo tik apie 400 neatpažintų kūnų, esančių Donecko lavoninėse. Maža to, ESBO išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad E.Graudinsas, kuris yra pagarsėjęs prorusiškais pareiškimais Latvijoje, nėra susijęs su šia organizacija.

Net ir vienas iš Donbaso teroristų vadeivų Andrejus Purginas pripažino, kad netoli Donecko buvo atrasti devyni kūnai, o ne masinė kapavietė.

„Mes buvome ne taip suprasti. Kalbėjome apie tai, kad 400 yra bendras Donecko lavoninėse esančių neatpažintų kūnų skaičius. 90 proc. šių kūnų yra civilių, kurie žuvo skirtingu metu“, – teigė A.Purginas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius