Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kariuomenės vadas generolas Martinas Dempsey pasisako už ginklų tiekimą Ukrainai

Aukščiausias pareigas JAV ginkluotosiose pajėgose užimantis kariškis generolas Martinas Dempsey antradienį prisidėjo prie vis garsiau reiškiamų raginimų, kad Vašingtonas turėtų apginkluoti Ukrainą, kovojančią su Rusijos kariuomene, sakydamas, kad pritartų tokiam žingsniui, jeigu jis būtų suderintas su NATO.
Martinas Dempsey
Martinas Dempsey / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jungtinio štabų vadų komiteto viršininkas generolas M.Dempsey pirmąkart viešai pritarė galimybei aprūpinti Ukrainos armiją ginkluote kovai su Donbasą okupuojančia Rusijos kariuomene ir jos kolaborantais.

Panašių komentarų anksčiau išsakė naujasis Pentagono vadovas Ashtonas Carteris ir nacionalinės žvalgybos direktorius Jamesas Clapperis.

„Manau, neabejotinai turėtume svarstyti (galimybę teikti) letalinę pagalbą, ir tai turėtų būti daroma atsižvelgiant į NATO sąjungininkų kontekstą, nes (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino galutinis tikslas yra suskaldyti NATO“, – M.Dempsey sakė Senato ginkluotųjų tarnybų komitetui.

JAV prezidentas Barackas Obama svarsto galimybę pasiųsti ginklų Kijevui, bet kai kurios NATO šalys, tarp jų Prancūzija ir Vokietija, pasisako prieš Ukrainos apginklavimą, nes baiminasi, kad toks žingsnis dar labiau eskaluotų konfliktą šalies rytuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius