Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV karo laivą Klaipėdoje apžiūrėjusi prezidentė Dalia Grybauskaitė: „Būsime apginti tiek žemėje, tiek ore, tiek vandenyje“

Klaipėdos uostui šiemet tenka atlaikyti ypač dažnus NATO laivų vizitus: nuo metų pradžios Klaipėdos uoste jau apsilankė septyni įvairūs NATO laivai. Šiuo metu uostamiestyje inkarą nuleidęs JAV karinio laivyno eskadrinis minininkas „USS Oscar Austin“. Penktadienį laivą apžiūrėjo prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Klaipėdoje prisišvartavo JAV karo laivas „USS OSCAR AUSTIN“
Klaipėdoje prisišvartavo JAV karo laivas „USS OSCAR AUSTIN“ / 15min.lt/Lauros Sėlenienės nuotr.

Klaipėdos uostas vos spėja sutikti ir išlydėti šiemet užsukančius NATO laivus. Šįkart karinio laivo galią tenka atremti ką tik atidarymo ceremoniją atšventusiam Klaipėdos centriniam terminalui. Karinis laivas prie jo krantinių švartuojasi pirmą kartą.

„Paprastai toks kiekis karinių laivų į uostą atvyksta tada, kai Lietuvos teritoriniuose vandenys vykdomos karinės pratybos. Šiais metais tokių pratybų Lietuvos vandenyse nebuvo organizuota“, – pasakoja Karinių jūrų pajėgų atstovas civilių ir karių bendradarbiavimui kapitonas leitenantas Antanas Brencius.

Ketvirtadienio vakarą į Klaipėdos uostą įplaukusio minininko „USS Oscar Austin“ vizitu demonstruojamos besitęsiančios JAV karinių pajėgų pastangos stiprinti ryšius su NATO sąjungininkais ir regioniniais partneriais siekiant bendro tikslo užtikrinti taiką ir stabilumą Baltijos regione. Tokį vizito tikslą nurodo JAV ambasada Lietuvoje.

Tokia gausa karinių laivų Klaipėdos uoste rodo, kad mūsų situacija buvo labai rimtai suprasta, kad į ją atsižvelgta.

Apžiūrėti JAV karinio laivyno eskadrinio minininko „USS Oscar Austin“ penktadienį į uostamiestį atvyko prezidentė Dalia Grybauskaitė, JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah McCarthy, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir kiti aukšti pareigūnai bei svečiai. D.Grybauskaitė į uostamiestį atskrido JAV kariniu sraigtasparniu „Black Hawk“.

„Tokia gausa karinių laivų Klaipėdos uoste rodo, kad mūsų situacija buvo labai rimtai suprasta, kad į ją atsižvelgta ir kad tie pažadai, kuriuos davė ir JAV prezidentas asmeniškai, ir mūsų kitos partnerės, ginti mūsų regioną kaip NATO teritorijos dalį, vykdomi. Tai ir įrodo NATO laivų buvimas čia. Būsime apginti tiek žemėje, tiek ore, tiek vandenyje“, – sakė D.Grybauskaitė.

Ketvirtadienio vakarą Klaipėdos uoste prisišvartavęs JAV karinio laivyno eskadrinis minininkas „USS Oscar Austin“ Lietuvos krantus paliks šeštadienį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius