-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas Donaldas M.Campbellas aplankė Lietuvos ir JAV karius

Spalio 13 d. Mechanizuotojoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“ Rukloje (Jonavos r.) lankėsi JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Donaldas M. Campbellas, kur susitikęs su Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadu generolu majoru Almantu Leika ir brigados „Geležinis Vilkas“ vadu pulkininku Raimundu Vaikšnoru, aptarė bendrus JAV ir Lietuvos karių mokymus Lietuvoje.
JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas Donaldas  M. Campbellas aplankė Lietuvos ir JAV karius
JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas Donaldas M. Campbellas aplankė Lietuvos ir JAV karius / kpt. Ainaro Jonaičio nuotr.

Gen. ltn. D. M. Campbellas taip pat susitiko su Lietuvos ir JAV kariais, dislokuotais Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotame pėstininkų batalione Rukloje. Svečias stebėjo bendras brigados „Geležinis Vilkas“ ir Lietuvoje dislokuotos JAV Sausumos pajėgų 1-osios kavalerijos divizijos 1-osios brigados kovinės grupės karių kovinio šaudymo pratybas Gaižiūnų poligone, domėjosi karių dvišalio bendradarbiavimo įspūdžiais. Vėliau svečių delegacija apsilankė Kunigaikščio Vaidoto batalione.

Nuo šių metų  pavasario rotuojami JAV kontingentai Baltijos valstybėse ir Lenkijoje dislokuoti kaip dalis JAV vykdomos operacijos „Atlantic Resolve“, kuria siekiama pademonstruoti kolektyvinės gynybos garantijas.

kpt. Ainaro Jonaičio nuotr./JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas Donaldas  M. Campbellas aplankė Lietuvos ir JAV karius
kpt. Ainaro Jonaičio nuotr./JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas Donaldas M. Campbellas aplankė Lietuvos ir JAV karius

Operacijoje „Atlantic Resolve“ dalyvaujantys rotuojami kontingentai taip pat yra viena iš priemonių, kurių NATO ėmėsi reaguodama į pakitusią saugumo situaciją regione ir stiprindama Lenkijos ir Baltijos šalių saugumą dislokuojant šiose šalyse sąjungininkų pajėgas.

JAV karių kontingentai Lietuvoje, kitose Baltijos valstybėse ir Lenkijoje dislokuoti nuo šių metų balandžio mėnesio. JAV į Baltijos šalis ir Lenkiją atsiuntė apie 600 pėstininkų. JAV kariai įsitraukė į visas pagrindines Lietuvoje ir kitose Baltijos valstybėse vykstančias pratybas.

JAV kariai šiuo metu dalyvauja ir tarptautinėse prieštankinių dalinių pratybose „Medžiotojas 2014“, kuriose kartu veikia su Lietuvos kariuomenės Sausumos ir Karinių oro pajėgų prieštankiniais daliniais.  

kpt. Ainaro Jonaičio nuotr./JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas Donaldas  M. Campbellas aplankė Lietuvos ir JAV karius
kpt. Ainaro Jonaičio nuotr./JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas Donaldas M. Campbellas aplankė Lietuvos ir JAV karius

Spalio pradžioje į Lietuvą buvo atgabenta JAV karių sunkioji karinė technika, kuri bus naudojama bendroms pratybos su Lietuvos kariais.

Spalio pradžioje į Lietuvą buvo atgabenta JAV karių sunkioji karinė technika, kuri bus naudojama bendroms pratybos su Lietuvos kariais. Į Lietuvą JAV sausumos pajėgų 1-osios kavalerijos divizijos 1-osios brigados kovinės grupės 8-ojo kavalerijos pulko 2-ojo bataliono kariai atsigabeno 8 šarvuotuosius transporterius „Stryker“, 8 pėstininkų kovos mašinas „Bradley“, 4 karinius visureigius „Humvee“ (HMMWV), sunkųjį techninės pagalbos šarvuotį M88, 2 kuro užpylimo sunkvežimius ir kitas techninei pagalbai ir karių pervežimui skirtas transporto priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius