Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Sausumos pajėgų vadas Europoje: pratybos „Kardo kirtis“ – puiki galimybė parodyti JAV paramą sąjungininkams

Penktadienį Rukloje vykstančiose pratybose „Kardo kirtis“ lankėsi Lietuvoje viešintis JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Donaldas M. Campellas, pranešė Lietuvos Krašto apsaugos ministerija.
JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Donaldas M. Campellas
JAV Sausumos pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Donaldas M. Campellas / Vyr. ltn. Andriaus Dildos nuotr.

JAV Sausumos pajėgos Europoje pratybas „Kardo kirtis" (angl. Sabre Strike) organizuoja vienu metu visose Baltijos valstybėse.

Lietuvoje gen. ltn. M. Campbellas susitiko su pratybų „Kardo kirtis 2014" Lietuvoje vadovu generolu majoru Almantu Leika, Danijos divizijos antrosios brigados vadovybe, taip pat su pratybose dalyvaujančiais kariais iš Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono, JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos 56-osios „Striker" kovinės grupės ir 173-ios oro desanto brigados kariais dalyvaujančiais pratybose.

„JAV nacionalinės gvardijos „Striker" kovinės grupės kariai pirmą kartą dalyvauja pratybose Lietuvoje. Mūsų nacionalinės gvardijos karių, grįžusių iš operacijų Irake ir Afganistane tikslas tebėra toks pats – veikti drauge su reguliariosiomis pajėgomis. Todėl šios pratybos yra puiki galimybė išreikšti JAV paramą Aljanso sąjungininkams, o bendradarbiavimas su Lietuvos ir Lenkijos kariais  yra galimybė parodyti, kad esame pasiruošę visoms galimoms užduotims. Pratybos „Kardo kirtis" bus organizuojamos ir ateityje, tikiuosi, su dar didesniais sąjungininkų pajėgumais," – sakė gen. ltn. M. Campbellas.

Šios pratybos yra puiki galimybė išreikšti JAV paramą Aljanso sąjungininkams, o bendradarbiavimas su Lietuvos ir Lenkijos kariais  yra galimybė parodyti, kad esame pasiruošę visoms galimoms užduotims

Pasak generolo, tokio pobūdžio patirtis visiems sąjungininkų kariams yra neįkainojama, leidžianti pagerinti tarpusavio bendradarbiavimą tarptautinėje aplinkoje. 

Šiųmetinėse pratybose visose trijose Baltijos valstybėse dalyvaus rekordinis karių skaičius - daugiau nei 4,5 tūkst. karių iš dešimties NATO ir partnerių šalių - Danijos, Estijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos ir Suomijos. Keli šimtai jų treniruosis Estijoje, apie 2 tūkst. - Latvijoje.

Pratybose Lietuvoje kartu treniruosis apie 2,3 tūkst. karių iš septynių NATO šalių - Lietuvos, Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Latvijos, Lenkijos ir Suomijos.

Daugiausiai karių Lietuvoje sulaukėme iš Danijos - apie 900 karių, kurie į pratybas jau atsigabeno įspūdingą Danijos divizijos karinės technikos arsenalą: tankus „Leopard 2 A5", pėstininkų kovos mašinas CV 9035, naujos modifikacijos šarvuočius M113, pėstininkų kovos mašinas „Piranha", šarvuotus medicinos sunkvežimius „Duro" ir kt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius