-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Johnas Kerry: Rusijos pajėgos išvedamos iš Ukrainos

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry antradienį pareiškė, kad Rusijos kariai pradedami išvesti iš Ukrainos, tačiau perspėjo, jog Maskvai dar reikia daugiau nuveikti, kad būtų sušvelnintos Vakarų šalių sankcijos, nes kruvini susirėmimai tebekelia grėsmę trapioms paliauboms.
Johnas Kerry
Johnas Kerry / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po ilgiau negu tris valandas trukusių derybų su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu J.Kerry išdėstė virtinę sąlygų, kurios turi būti įvykdytos, kad būtų atšauktos sankcijos dėl krizės, pabloginusios Maskvos ir Vašingtono santykius labiausiai nuo Šaltojo karo.

„Ir šiuo metu daugelis jų vykdomos. Kariai atitraukiami, tačiau sunkioji technika dar neatitraukta, o siena dar nėra tinkamai stebima ir saugoma“, – J.Kerry sakė žurnalistams Paryžiuje.

Kariai atitraukiami, tačiau sunkioji technika dar neatitraukta, o siena dar nėra tinkamai stebima ir saugoma

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuris penktadienį turėtų susitikti su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka Milane, praeitą sekmadienį atšaukė 17,6 tūkst. karių nuo sienos su Ukraina, kur jie buvo sutelkti, kai Kijevo vyriausybės pajėgos iškovojo svarbių pergalių prieš prorusiškus teroristus šalies rytuose.

Nors esama kai kurių pažangos ženklų jau kelis mėnesius vykstančiame konflikte, pareikalavusiame bent 3,4 tūkst. žmonių gyvybių, Ukrainos pareigūnai toliau kalba griežtu tonu, o naujasis gynybos ministras pažadėjo sukurti armiją, pajėgią atremti Rusijos agresiją.

Kalbėdamasis su žurnalistais po susitikimo su J.Kerry, S.Lavrovas ragino visas šalis laikytis paliaubų susitarimo ir kvietė atnaujinti politinį dialogą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius