-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 02 /22:06

JAV grasina Rusiją dėl Krymo pašalinti iš G-8, Vokietija tam prieštarauja

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry sekmadienį tiesiai perspėjo Rusiją, kad ji dėl karių dislokavimo Kryme gali prarasti savo vietą tarp prestižinio Didžiojo aštuoneto (G-8) išsivysčiusių valstybių.
Johnas Kerry
Johnas Kerry / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

J.Kerry perspėjo prezidentą Vladimirą Putiną, kad „jis neturės Sočio G-8 (viršūnių susitikimo), jis gali net nelikti G-8, jei tai tęsis“.

„Jis gali atsidurti (padėtyje) su Rusijos verslo turto įšaldymu, amerikiečių verslas gali pasitraukti, gali toliau kristi rublis“, – sakė JAV valstybės sekretorius.

„Yra didžiulė kaina. Jungtinės Valstijos yra vieningos, Rusija yra izoliuota. Tai nėra stipri pozicija “, – sakė JAV diplomatijos vadovas televizijos NBC laidai „Meet the Press“.

Tačiau panašu, kad tokia JAV pozicija pašalinti V.Putino vadovaujamą Rusija iš G-8, jau dabar sulaukia pasipriešinimo. Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas-Walteris Steinmeieris sekmadienį perspėjo neišmesti Rusijos iš G-8.

„G-8 grupė yra vienintelė grupė, kur mes, vakariečiai, tiesiogiai kalbamės su Rusija, tad ar tikrai turėtume aukoti šią vienintelę grupę?“ – klausė F.-W.Steinmeieris per Vokietijos visuomeninę televiziją ARD.

Pasak F.-W.Steinmeierio, vyriausybių vadovai kitą savaitę aptars šį klausimą, bet perspėjo nesiimti jokių žingsnių, kurie galėtų pabloginti krizę. „Manau, kad turime pasiaiškinti, kaip prisidėti prie situacijos Ukrainoje deeskalavimo“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius