Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariai susigrūmė dėl geriausio pėstininko vardo

Gaižiūnų poligone Rukloje apie šimtas Lietuvos ir užsienio karių susigrūmė geriausio pėstininkų skyriaus varžybose. Pasak jų rengėjų, tokiose varžybose atsiskleidžia karių įgūdžiai, ir yra vertinamos klaidos.
Lietuvos kariai
Lietuvos kariai / T.Pakalniškio nuotr.
Temos: 1 Rukla

JAV kariai bandė įveikti vieną iš varžybų etapų – kuo greičiau ir tyliau prasiveržti pro tariamą užminuotą teritoriją, kai neva kulkosvaidžiais šaudantis priešas lipa ant kulnų. Užduočiai atlikti buvo skirta 15 min.  

„Čia svarbiausia galvoti, nes priešas nesnaudžia, šaudo. Reikia labai operatyviai visa tai daryti ir labai smarkiai judėti “, – sako J. Lukšos mokymo centro karo inžinerijos kurso ekspertas Gintaras Beržis.

Kariai taip pat varžėsi pastabumo, įvairių gamtos kliūčių įveikimo, granatų mėtymo ir kovinio šaudymo rungtyse. Kokią užduotį reikės atlikti, kariai iš anksto nežinojo.

Kiekviena užduotis yra savotiškai įdomi, suteikia galimybę panaudoti įgytus įgūdžius, todėl negalima nieko išskirti, kad kažkas būtų įdomu ar priešingai, – pastebi karys savanoris Mantas Juchnevičius.

„Kiekviena užduotis yra savotiškai įdomi, suteikia galimybę panaudoti įgytus įgūdžius, todėl negalima nieko išskirti, kad kažkas būtų įdomu ar priešingai“, – pastebi karys savanoris Mantas Juchnevičius.

Varžybose dalyvavo 6 skyriai iš Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų padalinių ir pirmąsyk – Danijos bei JAV kariai. Kiekviename skyriuje – po 8 karius. Varžybų rengėjai sako, jas laimės ne greičiausi, bet sumaniausi.

„Rungtyse padarytos klaidos parodo vietas, kuriose mums reiktų tobulėti, nes kiekvienose varžybose yra iškeliami nauji tikslai, kuriose vietose mes turime pasistengti, kažką padaryti, kažką pakeisti“, – pabrėžia Sausumos pajėgų vyriausiasis puskarininkis srž. mjr. Osvaldas Žūrauskas.

Suskaičiavus rezultatus varžybų laimėtojai bus apdovanoti penktadienį. Sausumos pajėgų geriausio pėstininkų skyriaus varžybos rengiamos antrus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius