-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kariniame parade pirmą kartą viešai pademonstruotos naujosios Pietų Korėjos raketos

Pietų Korėjos kariuomenė, šią savaitę minėdama 65-ąsias šalies Ginkluotųjų pajėgų metines, antrame pagal dydį šalies mieste Songname vykusiame kariniame parade viešai pademonstravo dvi naujas savos gamybos raketas.
Izraelio gamybos raketos „Spike“
Izraelio gamybos raketos „Spike“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša portalas defense-update.com, Pietų Korėjoje sukurta sparnuotoji raketa „Hyunmu-3C“ gali pasiekti taikinius, esančius už 1-1,5 tūkst. kilometrų. Ši raketa nesunkiai nuskristų iki strateginių taikinių Kinijoje ar Japonijoje, taip pat ir Šiaurės Korėjoje. Oficialūs asmenys teigia, kad jos tikslumas yra toks pats, kaip ir JAV gamybos sparnuotosios raketos „Tomahawk“. Raketa krenta trijų metrų tikslumu.

Kitas pirmą kartą viešai pademonstruotas ginklas – balistinė raketa „Hyunmu-2“. Jos nuotolis trumpesnis, jis gali naikinti taikinius 10 metrų tikslumu.

Pietų Korėjos kariuomenės parade kartu su raketomis buvo pademonstruotos ir jas gabenančios transporto priemonės.

Parade buvo pademonstruotos ir Izraelyje sukurtos „Spike-NLOS“. Jas Pietų kariuomenė įsigijo po 2010 m. lapkričio mėn. įvykusio incidento, kuomet Šiaurės Korėjos artilerija apšaudė Yeonpyeongo salą. Manoma, kad saugantis Šiaurės Korėjos artilerijos „Spike-NLOS“ laikomos požeminiuose bunkeriuose. Kovai paruoštos raketos gegužės mėn. buvo dislokuotos penkiose Pietų Korėjai priklausančiose salose, esančiose šalies šiaurės vakaruose.

Raketos „Spike“ gali būti komplektuojamos su įvairiais koviniais užtaisais.

Izraelio gamybos „Spike“ šiuo metu vertinamos, kaip vienos geriausių ir efektyviausių atakos raketų. Jas savo ginkluotėje turi ne viena šalis, įskaitant Izraelį, kelias Azijos ir Lotynų Amerikos šalis, taip pat ir nemažas kiekis NATO priklausančių valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius