-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kariuomenės dienos proga įteikti „Lietuvos karžygio“ apdovanojimai

Vilniaus karininkų ramovėje vyko tradicinė Lietuvos kariuomenės konkurso „Lietuvos karžygys“ apdovanojimo ceremonija. Jos metu Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas pagerbė karius ar civilius darbuotojus, kurie savo kilniais poelgiais ir pasiaukojančia tarnyba garsino Tėvynę ir kariuomenę, parodė tarnystės visuomenei pavyzdį.
Kariuomenės dienos proga įteikti „Lietuvos karžygio“ apdovanojimai
Kariuomenės dienos proga įteikti „Lietuvos karžygio“ apdovanojimai / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kaip ir ankstesniais metais šiemet teikimus apdovanojimams vertino Lietuvos kariuomenės vado vadovaujama kariuomenės ir visuomenės atstovų sudaryta komisija. Daugiausiai komisijos balsų surinkusiam teikimui ceremonijos metu bus įteiktas pagrindinis apdovanojimas – skulptoriaus Romo Kvinto sukurta bronzinė Lietuvos karžygio statulėlė, taip pat bus pagerbta daugiau kilnių istorijų herojų.

Septintąjį kartą organizuojamo renginio metu bus paskelbtos nominacijos „Už pagalbą policijos pareigūnams“, „Už pavyzdingą poelgį gelbstint gyvybę“, „Už paramą Ukrainos savanoriams“ ir kt.

Be „Lietuvos karžygio“ apdovanojimų renginio metu krašto apsaugos ministras Juozas Olekas įteikė specialųjį krašto apsaugos sistemos lygmens apdovanojimą – Generolo Jono Žemaičio medalį, skirtą jaunesniesiems karininkams, pasižymėjusiems nepriekaištinga, uolia ir sąžininga tarnyba Lietuvos kariuomenėje.

Šiuo renginiu Lietuvos kariuomenė pagerbia karius, asmenis, kurie stiprina krašto apsaugą  ir pamini Karo po karo 70-metį.  Šiam lietuvių kovos už laisvę laikotarpiui bus skirta paroda bei kultūrinė programa.  

Šiais metais bronzinė  Karžygio statulėlė įteikta Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos darbuotojui ir šiuo metu atsargos vyresniajam seržantui  Arūnui Tveregai, kuris kartu su sūnumi iš gaisro išgelbėjo senolę. Pajutę dūmus, atsargos karys su sūnumi išlaužė užsiliepsnojusio kaimyninio buto duris ir dūmais apsinuodijusią šeimininkę išnešė į lauką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius