-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kariuomenės išminuotojai Klaipėdos rajone rado apie 2 tūkst. artilerijos sviedinių

Spalio 16–17 d. Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai išminuotojai Sendvario seniūnijoje (Klaipėdos r.) rado rekordinį kiekį – apie 2 tūkst. – artilerijos sviedinių. Apie šaudmenis, buvusius 2 m gylyje, pranešė komunikacijas vedantys darbininkai. Dėl didelio kiekio sprogmenų operacija, prasidėjusi vakar pavakare, tęsiasi ligi šiol. Surastus sprogmenis planuojama naikinti brig. gen. Povilo Plechavičiaus poligone, esančiame šalia Klaipėdos, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Kariuomenės išminuotojai Klaipėdos rajone rado apie 2 tūkst. artilerijos sviedinių
Kariuomenės išminuotojai Klaipėdos rajone rado apie 2 tūkst. artilerijos sviedinių / Ievos Budzeikaitės nuotr.
Temos: 1 Klaipėda

Pasak operacijos vietoje dirbančio išminuotojo vyresniojo seržanto Laimono Jočėno, rasti „Oerlikon” sistemos mažo kalibro 22 mm artileriniai šaudmenys, naudoti nacių priešlėktuvinės gynybos padalinių II pasaulinio karo metų pabaigoje apie 1944 m. Kiekviename sprogmenyje yra po 17 g padidinto galingumo sprogstamos medžiagos.

Tikėtina, kad šioje vietovėje stovėjo priešlėktuvinis pabūklas, kurio užduotis buvo ginti padalinių pozicijas nuo sovietų aviacijos antskrydžių.

Tokio kalibro ir tokio kiekio sprogmenys šiais metais Klaipėdos rajone surasti pirmą kartą. Pasak kariuomenės išminuotojų, tikėtina, kad šioje vietovėje stovėjo priešlėktuvinis pabūklas, kurio užduotis buvo ginti padalinių pozicijas nuo sovietų aviacijos antskrydžių.

Klaipėdos mieste ir rajone šiais metais buvo įvykdyta 118 sprogmenų neutralizavimo operacijų, tai sudaro apie 10 proc. visų operacijų Lietuvos teritorijoje.

Lietuvos kariuomenės išminuotojai įspėja gyventojus – aptikus sprogmenį jo neliesti ir informuoti policiją bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius