Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaune senamiestyje surengti kariniai mokymai išgąsdino vietos gyventojus

Antradienį Kauno senamiestyje pratybas surengė Lietuvos kariuomenės kariai bei sąjungininkai.
Karių pratybos Kauno mieste
Karių pratybos Kauno mieste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sunerimę kauniečiai kreipėsi į 15min redakciją su klausimu, kas nutiko Kauno senamiestyje, Vilniaus gatvėje. Žmonės sakė, kad senamiestyje gausu ginkluotų karių, kurie patruliuoja gatvėje ar yra atitvėrę praėjimus iki tam tikrų objektų.

Tokie vaizdai mieste tęsis iki balandžio pirmosios dienos. Mat mieste ir apylinkėse vyksta Lietuvos kariuomenės organizuojamos pratybos. Mokymuose sąveiką vykdant plataus spektro operacijas treniruojasi skirtingų Lietuvos kariuomenės vienetų, Jungtinių Amerikos Valstijų kariai, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos bei Kauno miesto policijos pareigūnai.

Nuo tradicinių mokymų šie išsiskiria tuo, kad kariai treniruojasi veikti apgyvendintoje vietovėje. Mūšis mieste, civilių gyventojų apgyvendintoje vietovėje, yra detaliau planuojamas, reikalauja specialaus pasiruošimo ir tikslaus vykdymo.

Pratybų organizatoriai prašo Kauno miesto ir apylinkių gyventojų atkreipti dėmesį į tai, kad pratybų metu bus naudojamos garsinės ir dūminės imitacijos priemonės, galimas aviacijos panaudojimas. Kariai prašo vietos gyventojus būti supratingais ir atidžiais.

Siekiant pratybas priartinti prie realių sąlygų, į pratybų scenarijų įtrauktos ir miesto savivaldybė bei kitos institucijos. Pratybų vietos ir eiga yra suderintos su Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybėmis bei Kauno apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu. Lietuvos kariai tikisi gyventojų supratimo ir iš anksto dėkoja už bendradarbiavimą.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius