Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 20 /2015 01 21

Kijevo kariškiai: Ukrainos pajėgas atakuoja Rusijos reguliarioji kariuomenė

Ukrainos karius antradienį šalies rytuose konflikto zonos šiaurinėje dalyje atakavo Rusijos reguliariosios pajėgos, pareiškė Ukrainos kariškių atstovas.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 0.10 val. Mūšyje dėl 29-ojo ir 30-ojo postų yra aukų

Kai informavo „Donbaso“ bataliono vadas Semionas Semenčenka, kovoje dėl Rusijos pasienyje esančių 29-ojo ir 30-ojo blokpostų žuvo vienas Ukrainios karys, septyni sužeisti.

„29-ąjį atakuoja toliašaudė artilerija, pašovėme jį puolusį priešo tanką. 31-asis blokpostas praktiškai sunaikintas“, – S.Semenčenkos žodžius citavo „Ukrainskaja pravda“.

„Įnirtingi mūšiai tęsiasi (Ukrainos armijos) 29-ojo ir 31-ojo kontrolės postų rajone Bachmuto trasoje“, – sakė Andrijus Lysenka apie Luhansko srityje esančias pozicijas netoli sienos su Rusija.

„Ukrainos pajėgos sulaikė Rusijos kariuomenės puolimą tarp Zemihorjės ir Slovjanoserbsko... Padėtis konflikto zonoje yra sudėtinga, bet mūsų kontroliuojama“, – sakė jis per specialią spaudos konferenciją.

Jis taip pat nurodė, kad prie sienos su Ukraina Rusijoje sutelktos trys rusų karių grupės ir artilerija.

„Žvalgybos duomenimis užfiksuotas dar trijų Rusijos šaulių bataliono taktinių grupių priartėjimas prie Ukrainos ir Rusijos sienos ties Kuibyševo ir Kamensk Šachtinsko ir Matvejaus Kurgano gyvenviečių, taip pat vienas artilerijos divizionas Vesiolos gyvenvietės rajone“, – nurodė A.Lysenka.

Prie Donecko oro uosto į separatistų nelaisvę pateko aštuoni Ukrainos kariai

Donecko oro uoste antradienio rytą blogo matomumo sąlygomis aštuoni Ukrainos kariai pateko į prorusiškų separatistų nelaisvę, pranešė Ukrainos prezidento patarėjas Jurijus Biriukovas.

Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje J.Biriukovas parašė, kad antradienio rytą minėtame rajone buvo tirštas rūkas – matomumas vos 20-30 metrų, „keli kariai ėjo į pagalbą saviškiams Donecko oro uoste“.

„Judėti reikėjo plokščiu betoniniu paviršiumi, be jokio orientyro. Jie nepataikė, apsiriko apie 800 metrų, ėjo kairiau. Ir pateko į kovotojų santalką. Buvo mūšis. Buvo žuvusiųjų. Ir 8 pateko į nelaisvę...Vargu ar kas tai neigs, nes yra pavardės, yra dokumentai“, – sakė prezidento patarėjas.

Apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos vadovas Aleksandras Zacharčenka patvirtino, kad yra belaisvių.

Jis atmetė didesnių mainų galimybę su Kijevu, bet pažadėjo tėvams sugrąžinti tris Ukrainos karius, patekusius į nelaisvę prie oro uosto.

A.Zacharčenka dar žadėjo atiduoti žuvusiuosius ir Ukrainos vėliavą ginkluotųjų pajėgų pulkininkui, su kuriuo jis kalbėjęsis oro uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius