Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos šaukimo punkte dirbantys medikai: rezervo karių sveikata puiki

Tūkstantis parengtojo rezervo karių iš Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Marijampolės apskričių, gavę šaukimo pranešimus, lankosi nurodytuose šaukimo punktuose. Pirmajame šių metų nacionalinių pratybų „Žaibo kirtis“ etape tikrinama, kaip veikia šalies mobilizacinė sistema. Klaipėdos regione prisistatyti į šaukimo punktą kvietimus gavo 250 rezervo karių.
Šaukimo punktas Klaipėdoje
Šaukimo punktas Klaipėdoje / Vyr. seržanto A. Švedo nuotr.

Emigrantų lauks vėliau

Iki pietų šaukimo punkte jau buvo pristatęs maždaug ketvirtadalis kviestų karių iš Klaipėdos regiono. Tikimasi, kad iki vakaro bus užsiregistravę beveik visi. Vis dėlto, kai kurie kariai iš anksto pranešė negalėsiantys atvykti.

L. Sėlenienės nuotr./ Kapitonas Žilvinas Želvys
L. Sėlenienės nuotr./ Kapitonas Žilvinas Želvys

„Šaukimus išsiuntėme prieš geras tris savaites. Tie, kurie negali atvykti, mus informavo. Tai dažniausiai tie piliečiai, kurie gyvena užsienyje arba jų darbo santykiai yra susiję su užsieniu.

Tačiau jie savo pareigą puikiai supranta ir vykdo, tad pažadėjo atvykti vėliau“, – pasakojo Lietuvos kariuomenės  Klaipėdos regiono Komplektavimo ir karo prievolės skyriaus viršininkas kpt. Žilvinas Želvys.

Karių negalavimai laikini

Atvykę rezervo kariai patikslino savo anketinius duomenis ir pasitikrino sveikatą. Iš tinkamų tarnybai medikai neišbraukė nė vieno. Tik keli šiuo metu negaluoja ir  turi nedarbingumo lapelį.

A. Švedo nuotr./Šeimos gydytoja Marina Senikovienė
A. Švedo nuotr./Šeimos gydytoja Marina Senikovienė

„Jie tinkami tarnybai, tik šiuo metu negaluoja ar dėl kitų priežasčių negalėtų aktyviai dalyvauti karinėse pratybose. Pas mane sveikatą tikrinosi jaunuolis, kuriam prieš kelias dienas lazeriu atlikta regėjimo korekcijos operacija. Kelias savaites jam rekomenduojama vengti aktyvios fizinės veiklos, tačiau po to jis be problemų galės atlikti savo pareigą tėvynei“, – pasakojo šeimos gydytoja Marina Senikovienė.

Su darbdaviais susitarė geranoriškai

Į šaukimo punktus atvykę rezervo kariai patikino be vargo susiderinę dienotvarkę su darbdaviais, kad galėtų kuriam laikui ištrūkti iš darbų. Vieniems atsiųstas šaukimas buvęs labai netikėtas, kiti atviravo neabejoję, kad sulauks kvietimo į kariuomenę.

L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietis Mindaugas Pupšys
L. Sėlenienės nuotr./Klaipėdietis Mindaugas Pupšys

„Sekdamas naujienas supratau, kad mane tikrai kvies ir jau laukiau. Prieš šešiolika metų buvau pašauktas į tarnybą, prieš metus taip pat kaip rezervo karys dalyvavau pratybose. O dabar, jei reikės, irgi važiuosiu į pratybas, ginsiu šalį“, – pasakojo uoste dirbantis klaipėdietis Mindaugas Pupšys.

O štai prieš penkerius metus kario savanorio veiklą nutraukęs klaipėdietis Artūras sako, kad įteiktas šaukimas atvykti į kariuomenę jį nustebino.

L. Sėlenienės nuotr./Arūnas Kasputis
L. Sėlenienės nuotr./Artūras Kasputis

„Tikrai nesitikėjau ir nė nežinojau, kad bet kada gali pakviesti. Jau penkerius metus nebuvau jokiose pratybose. Jei dabar reikės eiti į kariuomenę, žinoma, kad eisiu“, – apie pasiryžimą vėl grįžti į kariuomenę pasakojo A.Kasputis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius