Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas susitiko su Vyriausiosios sąjungininkų pajėgų Europoje vadavietės štabo viršininku generolu Werneriu Freersu

Antradienį krašto apsaugos ministras Juozas Olekas su į Lietuvą atvykusiu Vyriausiosios sąjungininkų pajėgų Europoje vadavietės (angl. SHAPE) štabo viršininku generolu Werneriu Freersu (Werner Freers) aptarė Lietuvai ir NATO svarbias regioninio saugumo aktualijas.
Werneris Freersas ir Juozas Olekas
Werneris Freersas ir Juozas Olekas

Susitikimo metu ministras J. Olekas pasidžiaugė itin veiksmingomis kolektyvinės gynybos priemonėmis, kurių ėmėsi  NATO sąjungininkai, siekdami užtikrinti Baltijos šalių saugumą. „Mes turime tvirtą Europos paramą NATO oro policijos misijoje, taip pat  esame pasiruošę priimti papildomas sausumos pajėgas“, – susitikime kalbėjo J.Olekas.

Generolas W.Freersas  pasidžiaugė pademonstruota NATO sąjungininkų vienybe ir konkrečiais siūlymais   stiprinant Baltijos šalių regiono saugumą.

Generolas W.Freersas  pasidžiaugė pademonstruota NATO sąjungininkų vienybe ir konkrečiais siūlymais   stiprinant Baltijos šalių regiono saugumą. Generolas taip pat informavo apie NATO veiksmus reaguojant į pasikeitusią saugumo situaciją ir rengiamus sprendimus Velse rudenį vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui.

Ministras J.Olekas informavo generolą W. Freersą apie tai, kad  Lietuva siekia užtikrinti reikiamą priimančiosios šalies paramą Lietuvoje dislokuojamiems Aljanso kariams.  „Pasirašytas Lietuvos politinių partijų susitarimas, kuriuo iki 2020 m. krašto apsaugos finansavimą siekiama padidinti iki 2 proc. bendrojo vidaus produkto leis tęsti, o kai kur ir padidinti investicijas į priimančiosios šalies paramai būtiną karinių dalinių bei su kariniais mokymais susijusią  infrastruktūrą“, – susitikime kalbėjo J. Olekas.

Pasitarimas Krašto apsaugos ministerijoje
Pasitarimas Krašto apsaugos ministerijoje
Kalbėdamas apie tarptautines operacijas ministras J. Olekas informavo gen. W. Freersą, kad Lietuva ir toliau pasiryžusi kartu su NATO sąjungininkais dalyvauti tarptautinėse operacijose, tęsti savo įsipareigojimus Afrikos regione bei Afganistane. Generolas W.Freersas  pasidžiaugė, jog Lietuva, nepaisant nestabilios saugumo situacijos regione, toliau išlieka patikimu ir svarbiu sąjungininku, pasiruošusiu prisiimti dalį atsakomybės dalyvaudama tarptautinėse saugumo užtikrinimo misijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius