-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KAM nusprendė skirti paramą Ukrainos kariuomenei

Antradienį krašto apsaugos viceministras Marijus Velička susitikime su Ukrainos ambasadoriumi Lietuvoje Valeriju Žovtenko išsakė tvirtą Lietuvos poziciją dėl paramos Ukrainos teritoriniam vientisumui ir informavo apie ministerijos sprendimą suteikti paramą Ukrainos kariuomenei.
Krašto apsaugos ministerija suteikė paramą Ukrainos kariuomenei
Krašto apsaugos ministerija suteikė paramą Ukrainos kariuomenei / Giedrės Maksimovicz nuotrauka

Pasak viceministro, rugpjūčio mėnesį Krašto apsaugos ministerijos vadovybė atsižvelgė į Ukrainos pagalbos prašymus, ir skyrė apie 100 tūkst. Lt. vertės materialinę paramą. Siuntinys, susidedantis iš sauso maisto davinių ir medicinos pagalbos priemonių, artimiausiu metu turėtų būti skraidinamas į Ukrainą.

Susitikime viceministras M. Velička ir ambasadorius V. Žovtenko aptarė įtemptą saugumą situaciją rytiniuose Ukrainos regionuose. Pasak Ukrainos ambasadoriaus, antiteroristinė operacija reikalauja didelių resursų, todėl Ukrainai šiuo metu labai reikalinga ne tik politinė, bet ir materialinė kitų šalių parama.

Krašto apsaugos viceministras patikino Ukrainos atstovą, kad Lietuva ketina stiprinti dvišalį ir daugiašalį bendradarbiavimą gynybos srityje su Ukraina. Lietuva yra pasirengusi pasirašyti trišalį susitarimą dėl bendros Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados (LITPOLUKRBRIG) steigimo.

Planuojama, kad brigadai priskirti kariai dalyvaus bendrose mokymuose ir pratybose. Prireikus, brigada ar atskiri jos elementai galės būti siunčiami į tarptautines operacijas, kurioms suteiktas Jungtinių Tautų Organizacijos Saugumo Tarybos mandatas. Sprendimą dėl brigados panaudojimo tarptautinėse operacijose turėtų priimti brigadoje dalyvaujančios šalys bendru sutarimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius