-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 19 /17:15

Kremlius pranešė apie pajėgų atsitraukimą nuo Ukrainos sienos, NATO teigia, kad tai dar vienas Rusijos melas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė pratybose trijuose regionuose šalia Ukrainos sienos dalyvavusiems kariškiams grįžti į savo nuolatinės dislokacijos vietas, pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“.
Pergalės dienos karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje
Rusijos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pasibaigus planinei pavasarinei pajėgų parengimo fazei, pagal kurią buvo numatytas jų perdislokavimas ir kuri vyko poligonuose Rostovo, Belgorodo ir Briansko srityse, V.Putinas įsakė gynybos ministrui Sergejui Šoigu grąžinti mokymuose dalyvavusias pajėgas į jų nuolatinės dislokacijos vietas ir tęsti kovinį parengimą gretimuose poligonuose“, – pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Kol kas neaišku, ar šis įsakymas reiškia, kad netoli sienos su Ukraina, kur NATO vertinimu, sutelkta maždaug 40 tūkst. Rusijos karių, jų dabar bus mažiau.

NATO ir Jungtinės Valstijos sakė, jog po V.Putino gegužės 7 dienos pareiškimo, kad pajėgos nuo sienos buvo atitrauktos, nebuvo jokių tokio atitraukimo ženklų.

NATO: pranešimai melagingi

„Mes nepastebėjome jokio judėjimo, kuris patvirtintų pranešimo teisingumą“, naujienų agentūra „Reuters“ cituoja vieną iš NATO pareigūnų.

Pasirodžius Kremliaus pranešimui, NATO suskubo paneigti šią informaciją. Kaip skelbia naujienų agentūra „Reuters“, NATO pareigūnai neigia informaciją, kad rusų kariai atitraukiami nuo Ukrainos sienos. 

NATO pranešė, kad Aljansas nepastebėjo Rusijos pajėgų atsitraukimo į jų nuolatines dislokavimo vietas ženklų.

„Mes nepastebėjome jokio judėjimo, kuris patvirtintų pranešimo teisingumą“, naujienų agentūra „Reuters“ cituoja vieną iš NATO pareigūnų.

Pentagonas: Rusija neatitraukė pajėgų nuo Ukrainos sienos

Pentagonas pirmadienį pareiškė, jog nemato jokių rusų kariuomenės atitraukimo nuo Ukrainos sienos požymių, nepaisant Kremliaus pranešimo, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė sugrąžinti kariuomenę į jos nuolatines bazes.

„Matėme pranešimų apie prezidento Putino įsakymus atšaukti Rusijos pajėgas nuo Ukrainos pasienio. Mes aiškiai raginame Rusijos kariuomenę imtis veiksmų deeskaluoti ten tvyrančią įtampą“, – sakė Pentagono atstovas kontradmirolas Johnas Kirby.

„Jeigu tie pranešimai yra teisingi ir jeigu tie įsakymai vykdomi, toks atitraukimas būtų sveikintinas. Mes nepastebėjome jokių (kariuomenės) judėjimo ženklų“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius