Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos kariuomenės kapelionai domėjosi sielovada Lietuvos kariuomenės mokykloje

2014 m. spalio 7 d. Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje (toliau – LKM) lankėsi Latvijos kariuomenės vyriausiasis kapelionas Elmars Lavinš ir jį lydinti kapelionų delegacija.
Latvijos kariuomenės kapelionų vizitas
Latvijos kariuomenės kapelionų vizitas / Organizatorių nuotr.

Susitikime su Latvijos kapelionų delegacija dalyvavo Lietuvos kariuomenės mokyklos viršininkas plk. ltn. Stasys Paldūnas, LKM kapelionas mjr. Saulius Kasmauskas ir LKM vyr. srž. Audrius Jesinskas, šiuo metu esantis kandidatu į nuolatinius diakonus. Pasak arkivyskupo metropolito Sigito Tamkevičiaus „diakonatas skirtas padėti vyskupui ir kunigams bei tarnauti visai Bažnyčios bendruomenei. <...> Diakonas yra įpareigotas skelbti ir aiškinti Dievo žodį, jam skiriamas svarbus vaidmuo vykdant tikinčiųjų katechezę ir naująją evangelizaciją“.

Delegacijos vizito tikslas – susipažinti su Lietuvos kariuomenės mokykla, darbu mokyklos karių ir jų šeimų narių sielovadoje, pasidalyti patirtimi, aptarti bendradarbiavimo galimybes ir kryptis, plėtros problemas ir perspektyvas, ypatingą dėmesį skiriant partnerystės ryšiams tarp artimiausių šalių kaimynių.

Organizatorių nuotr./Latvijos kariuomenės kapelionų vizitas
Organizatorių nuotr./Latvijos kariuomenės kapelionų vizitas

Delegacijos vizito tikslas – susipažinti su Lietuvos kariuomenės mokykla, darbu mokyklos karių ir jų šeimų narių sielovadoje (...).

„Dėkojame Lietuvos kariuomenės mokyklos viršininkui plk. ltn. Stasiui Paldūnui už nuoširdų priėmimą, ekskursiją po mokyklą ir už galimybę iš arčiau susipažinti su Lietuvos kariuomenės mokykla ir šioje mokymo įstaigoje vykdoma karių sielovada. Norint kuo geriau rūpintis karių sielovada būtinos įvairios nuomonės ir diskusijos“ – sakė Latvijos kariuomenės vyriausiais kapelionas Elmars Lavinš.

Susitikimo su Kauno Įgulos padaliniais iniciatorius Kauno įgulos kapelionas kpt. Tomas Karklys.

Spalio 5-10 d. Lietuvoje viešinti delegacija lankysis ir kituose Kauno įgulos daliniuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius