Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija planuoja karinių pajėgų stiprinimą: 50 000 naujų karių ir nauja ginkluotė

Lenkijos parlamento gynybos reikalų komiteto vadovas Michalas Jachas patvirtino, kad šalies karinių pajėgų didinimas bus išreikštas ne tik naujų karių skaičiumi, bet ir amunicijos bei kareivinių atnaujinimu, rašo „The Telegraph“.
Lenkijos kariai
Lenkijos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Stiprindama šalies sienų saugumą naujoji Lenkijos valdžia pažadėjo kariuomenę didinti mažiausiai 50 proc. Tai reiškia, kad šalies karinės pajėgos nuo maždaug 100 tūkstančių karių išaugs iki 150 tūkstančių. Planuojama įgyvendinti NATO reikalavimą skirti bent 2 proc. nacionalinio biudžeto gynybai, modernizuoti karinę techniką.

„Numatyta reforma turėtų padėti pasiekti tokį operacinių gebėjimų lygį, kuris padėtų užtikrinti Lenkijos sienų integralumą“, – sakė M.Jachas.

Reformos Lenkijos, kaip ir kitų Rytų Europos valstybių, krašto apsaugos sistemose prasidėjo po Rusijos agresijos Rytų Ukrainoje. Naujoji Lenkijos premjerė Beata Szydlo ne kartą atvirai įvardino Rusiją kaip Lenkijos priešę. Neigiamomis reakcijomis Maskvos atžvilgiu pasižymi daugelis parlamento rinkimus Lenkijoje laimėjusios Teisės ir teisingumo partijos narių.

Naujasis šalies gynybos ministras Antonis Macierewiczus jau paskelbė, kad nori atstatyti Lenkijos gynybos sistemą „kaip įmanoma greičiau“.

Tiesa, didesnių problemų gali sukelti ne naujų karių atrinkimo procedūra, bet būtent technologinė ir infrastruktūros kaita. Kol kas Lenkijos karinės pajėgos neturi pakankamai galimybių išlaikyti perpus didesnį karių kiekį.

Kartu su reguliariosios armijos augimu Lenkija planuoja įkurti ir tris teritorines brigadas, kurios užtikrintų rytinės šalies sienos saugumą galimo puolimo atveju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius