-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 03 /15:50

Lenkija savo karo techniką siunčia Ukrainos sienos link?

Po Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainos teritoriją ir pradėtos Krymo pusiasalio okupacijos Lietuvos kaimynė Lenkija irgi ėmėsi veiksmų. Lenkijos karinė technika aktyviai perkeliama į Rytus, arčiau sienos su Ukraina, praneša Baltarusijos portalas by24.org.
Lenkų šarvuočiai „Rosomak“
Lenkų šarvuočiai „Rosomak“ / Imageshack.us nuotr.

Apie tai praneša socialinių tinklų vartotojai, kuriems pavyko įamžinti karinės technikos judėjimą. Lenkijos karinės technikos judėjimą užfiksavę žmonės teigia atpažinę šarvuočius KTO „Rosomak“, kuriuos naudoja Lenkijos kariuomenė.

VIDEO: Lenkų šarvuočiai važiuoja keliu

Lenkijos valdžia kol kas neteikia jokių komentarų apie kariuomenės judėjimą, tačiau lenkai, pasak by24.org, spėja, kad tai susiję su Rusijos pradėta Krymo okupacija. Kita vertus, tai gali būti ir mokymai, surengti prie rytinių NATO sienų.

Kovo 1 dieną Ukraina kreipėsi pagalbos į NATO dėl Rusijos karinės agresijos. NATO pasmerkė Rusijos veiksmus, bet kol kas nesiėmė karinio atsako.

VIDEO: Lenkų šarvuočiai Lemborko stotyje

Formaliai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas karius į Ukrainą įvedė dėl „rusakalbių, kuriems gresia pavojus, apsaugojimo“ ir „Rusijos Juodosios jūros laivyno bazės Kryme saugumo užtikrinimo“. Tačiau iki šiol nepranešta nė apie vieną faktą, kad Ukrainoje būtų persekiojami rusakalbiai piliečiai ar būtų bandyta užpulti Rusijos Juodosios jūros laivyno karius ar bazę.

Lenkija neigia

Lenkijos krašto apsaugos ministerija kategoriškai paneigė pasirodžiusią informaciją apie Lenkijos kariuomenės judėjimą, kuris neva susiję su situacija Ukrainoje. Kaip rašoma ministerijos tinklalapyje, tai tėra eiliniai įrangos ir karių perkėlimai, iš anksto suplanuoti ir vykdomi organizuojant mokymus.

Poligonų ir mokymo bazių išdėstymas visoje šalies teritorijoje lemia, kad į mokymus vykstama per visą šalies teritoriją. „Judėjimas tėra mokymų dalis“, – teigia Lenkijos krašto apsaugos ministerija.

Ir tai esą niekaip nesusiję su įvykiais Ukrainoje. „Dabartinėje situacijoje nėra pagrindo, kad Lenkijos kariuomenėje būtų įvesta karinė parengtis“, – tikina ministerija ir ragina nepublikuoti nepatikrintos informacijos apie kariuomenės judėjimą, nes tai esą yra visuomenės dezinformacija.

VIDEO: Lenkų šarvuočiai juda į Rytus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius