Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija sulauks 1000 britų karių

Jungtinė Karalystė neribotam laikui dislokuos 1000 karių Lenkijoje. Tai ketvirtadienį vakare patvirtino šios šalies gynybos sekretorius, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.
Didžiosios Britanijos kariai
Didžiosios Britanijos kariai / Reuters/Scanpix nuotr.

Trečiadienį buvo pasklidę kalbos, kad britų kariai bus perkelti į Lenkiją tik laikinai, dėl šioje šalyje vyksiančių plataus masto karinių pratybų. Lenkijos gynybos ministras Antonis Macierewiczius „Marijos radijui“ atskleidė, kad Lenkijos ir Jungtinės Karalystės susitarimas galios nuolat.

„Vienas iš sprendimų, kurie priimti vakar pokalbių metu yra nuolatinis britų karių dislokavimas. Tūkstantis jų bus dislokuoti karinėje bazėje Lenkijos teritorijoje“, – kalbėjo Lenkijos gynybos ministras.

„Jie bus rotuojami, tačiau tūkstantis visada išliks“, – pridūrė A.Macierewiczius.

Dar prieš kelis metus NATO nebuvo kalbama apie nuolatines karines bazes Rytų Europoje, tačiau Rusijos agresija pakeitė viso aljanso strategiją.

„Ne taip seniai mums buvo pasakyta, kad tiesiog neįmanoma svarstyti apie nuolatines karines NATO bazes. Dabar tai tampa tikrove“, – pabrėžė Lenkijos gynybos ministras. Lenkijos gynybos ministerija taip pat patvirtino kalbas, kad Baltijos jūroje bus dislokuotas ir britų karo laivas, kuris pagelbės Lenkijos laivynui. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius