Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos naikintuvai kyla šalies rytuose, oficiali versija – jaunų pilotų mokymai

Lenkijos naikintuvai kyla virš rytinės šalies teritorijos ir kelia nerimą, skelbia Tvn24.pl. Krašto apsaugos ministerija ramina ir aiškina, kad tai iš anksto planuotos ir įprastos pratybos, o artimiausiu metu planuojama dar daugiau įvairių mokymų visoje šalyje.
Naikintuvas F-16
Naikintuvas F-16 / Łukasz Widziszowski/zoom.mon.gov.pl nuotr.

Pirmadienį naikintuvus F-16 galima buvo išvysti virš Liublino ir mažesnių miestų Liublino vaivadijoje.

„Tai buvo dviviečiai lėktuvai, mokome jaunus pilotus manevruoti leidžiantis civiliniuose oro uostuose pagal šių reikalavimus. Jie nebuvo ginkluoti“, – aiškino Lenkijos karinių pajėgų generalinis vadas gen. Lechas Majewskis.

Tai buvo dviviečiai lėktuvai, mokome jaunus pilotus manevruoti leidžiantis civiliniuose oro uostuose pagal šių reikalavimus, – aiškino gen. Lechas Majewskis.

Tvn24.pl teigimu, viskas prasidėjo nuo nuotraukos, kurią skaitytojas atsiuntė laikraščio „Dziennik Wschodni“ redakcijai. Joje matomi naikintuvai. Naujienų tinklalapis taip pat paskelbė ir trumpą vaizdo įrašą, kaip naikintuvai skrenda virš oro uosto. Panašių nuotraukų turėjo vietos naujienų portalai ir prieš metus, kai regione vyko F-16 pratybos.

Dėl dabar pasklidusių nuotraukų aiškintis teko krašto apsaugos ministrui Tomaszui Siemoniakui. „Nėra jokio kariuomenės judėjimo, kuris nebūtų iš anksto planuotas, nebūtų susijęs su mokymais“, – TVN24 laidoje „Vienas prieš vieną“ kalbėjo ministras.

Buvęs karinis pilotas ir aviacijos ekspertas majoras Michalas Fiszeris Tvn24.pl teigė, kad mokymams palankesnės sąlygos yra būtent rytinėje Lenkijos dalyje, kadangi čia mažesnis oro transporto judėjimas ir naikintuvai negali sukelti grėsmės kitiems orlaiviams.

Pirmadienį pasklido žinia, kad Lenkijos sausumos pajėgos juda šalies rytinės sienos link. Krašto apsaugos ministerija tai paneigė, tvirtindama, kad karinės mokymų bazės yra išdėstytos visoje šalyje, tad karinių dalinių judėjimas yra natūralus. O jokių papildomų manevrų nėra, tiesiog vyksta iš anksto planuoti mokymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius