Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų generolas Waldemaras Skrzypczakas: „Lietuva rengiasi atremti agresiją“

Lenkijos kariuomenės vadas generolas Waldemaras Skrzypczakas pareiškė, jog Lietuva rengiasi atremti agresiją. Taip pat jis duodamas interviu kalbėjo apie tai, ar Lenkija turėtų pasekti Lietuvos pavyzdžiu ir grąžinti šauktinių kariuomenę, – rašo lenkų portalas se.pl.
Lietuvos kariai
Lietuvos kariai / T.Pakalniškio nuotr.

– Lietuva nusprendė grąžinti šauktinių kariuomenę. Ar kaimyninė Lenkija taip pat turėtų apie tai pagalvoti?

– Lietuva yra kitokioje situacijoje, nei Lenkija. Iš Rusijos jaučia didesnį pavojų, nei mes. Taigi Vilniuje nuspręsta grįžti prie šauktinių kariuomenės. Šiuo metu Lietuva yra vienintelė šalis regione, besirengianti karui. Jam rengia ir savo kariuomenę, ir visuomenę. Atrodo, kad ji turi savų priežasčių.

Šiuo metu Lietuva yra vienintelė šalis regione, besirengianti karui. Jam rengia ir savo kariuomenę, ir visuomenę. Atrodo, kad ji turi savų priežasčių.

– Mums taip pat metas rengtis karui?

– Manau, kad šiuo metu Lenkijai nėra karo grėsmės. Nėra reikalo grįžti prie šauktinių kariuomenės. Be to, atkreipčiau dėmesį, kad mes bet kuriuo metu galėtume tai padaryti, jei valstybės saugumui iškiltų grėsmė. Ir aš dar kartą pabrėšiu, kad kol kas tokio pavojaus valstybei nėra.

– Bet ar tai nebūtų aiškus signalas Maskvai, kad esame pasirengę atremti galimą agresiją? Kitaip sakant, gal tai būtų atgrasymo priemonė?

– Mano nuomone, Maskva visiškai suvokia, kad lenkai yra nuteikti patriotiškai. Su lenkais geriau neprasidėti, nes tai V.Putinui kainuotų labai brangiai. Rusai tiesiog sulaužys dantis su Lenkija.

Lenkijos vyriausybės nuotr./Lenkijos generolas Waldemaras Skrzypczakas
Lenkijos vyriausybės nuotr./Lenkijos generolas Waldemaras Skrzypczakas

– Tiesiog svarstau, ar vykdomos karinės pratybos nesėja visuomenėje panikos, kad artinasi karas?

– Bet kuriuo atveju tokios karinės pratybos vyksta ir visiškos taikos metu. Šiame tarptautinės situacijos kontekste tai net tampa labiau reikalinga. Geriau sužinoti iš anksto, kad kažkas nefunkcionuoja, nei nustebti tiesioginės grėsmės nacionaliniam saugumui metu.

Lenkai – už tai, kad jų kariai gintų Baltijos šalis

Lenkai tvirtai pasisako už tai, kad jų kariuomenė gintų Baltijos šalis, jeigu kiltų karas su Rusija. Tai parodė Lenkijos visuomenės ir rinkos tyrimo instituto IBRIS reprezentatyvios apklausos duomenys. Viena iš priežasčių, kodėl lenkai norėtų, kad jų šalis gintų kaimynus – bendra istorija su Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius