Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva, Latvija ir Estija ragina NATO atsiųsti daugiau karių į jų teritoriją

Baltijos šalys sekmadienį pasirodysiančiame Vokietijos dienraščio „Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“ numeryje ragina NATO jų teritorijoje dislokuoti daugiau kariuomenės ir laikyti ją čia nuolat. Kaip teigia Lenkijos portalas Tvn24.pl, cituojantis Vokietijos leidinį, Lietuva, Latvija ir Estija jaučia Rusijos grėsmę ne tik sau, bet ir visam Šiaurės Atlanto Aljansui.
Šaudymo pratybos
Bendros Lietuvos ir amerikiečių karių šaudymo pratybos / vyresn.eilinės Viktorijos Sinkevičienės nuotr.

„Nuolatinis sąjungininkų kariuomenės dislokavimas mūsų šalyse taptų saugumo garantu mūsų gyventojams ir atbaidytų bet kokį potencialų agresorių“, – laikraščiui sakė Estijos gynybos ministras Svenas Mikseris.

Sekmadieninio straipsnio ištraukas dienraštis paskelbė šeštadienio vakarą.

Nuolatinis sąjungininkų kariuomenės dislokavimas mūsų šalyse taptų saugumo garantu mūsų gyventojams ir atbaidytų bet kokį potencialų agresorių, – laikraščiui sakė Estijos gynybos ministras Svenas Mikseris.

Estijos ministro manymu, NATO privalo svarstyti, kur galėtų dislokuoti kariuomenę, jeigu netyčia kiltų krizė ir reikėtų „sutrumpinti laiką, reikalingą transportavimui“.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sakė, kad Rusija kelia grėsmę ne tik jo šaliai, bet ir „visai Europos ir Šiaurės Atlanto bendrijai“. Ministro teigimu, Maskva neseniai atšaukė susitarimą su Lietuva dėl papildomų pasitikėjimą ir saugumą stiprinančių priemonių, o Kaliningrado srityje sustiprino karines pajėgas. Taip pat Lietuvos diplomatijos vadovas pastebėjo, kad Rusija intensyvina propagandos kampaniją prieš Vakarus.

L.Linkevičius priminė Vokietijos socialdemokrato Rainerio Arnoldo pasiūlymą sukurti tarptautinį dalinį ir nusiųsti jį prie rytinių NATO sienų.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius išsakė savo nuogąstavimus dėl dažnėjančių Rusijos sraigtasparnių pratybų netoli Latvijos sienos. Jis taip pat pasisakė norintis, kad toliau būtų stiprinama oro policijos misija virš Baltijos šalių, kurios pačios negali pasirūpinti savo oro erdve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius