Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva susitarė su Vokietija: pirks 16 savaeigių haubicų „Pzh2000“

Vokietijoje viešėję Lietuvos ekspertai šią savaitę sutarė dėl šešiolikos savaeigių haubicų „Pzh2000“ pirkimo, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija. Artilerijos sistemų sandorio kaina neatskleidžiama, bet ministerijos atstovai teigia, kad haubicos perkamos „palankiomis sąlygomis“.
„Krauss-Maffei Wegmann“ savaeigė haubica „PZH 2000“
„Krauss-Maffei Wegmann“ savaeigė haubica „PZH 2000“ / kmweg.com nuotr.

Ministerijos atstovė Asta Galdikaitė BNS informavo, kad kartu bus įsigyti ir artilerijos bataliono efektyviai veiklai užtikrinti reikalingi vadovavimo ir ugnies koordinavimo centrai, būtina logistinės paramos ir remonto įranga.

Be papildomų kaštų Vokietijos kariuomenė Lietuvai perduos keturias „Pzh2000“ sistemas, kurios bus naudojamos karių rengimui ir mokymui, logistiniam aprūpinimui ir remontui.

Pasak A.Galdikaitės, ekspertai taip pat sutarė dėl galimybės Vokietijos kariuomenės Artilerijos mokykloje rengti Lietuvos artilerijos instruktorius.

Kitas susitikimas šiuo klausimu planuojamas birželio viduryje Vilniuje.

„Sutartį dėl „Pzh2000“ planuojama pasirašyti dar šiais metais“, – BNS sakė A.Galdikaitė.

VIDEO: Haubica Pzh 2000

Padidintų kovinę galią

Lietuvos kariškių teigimu, vokiškos artilerijos sistemos labai padidintų Lietuvos kariuomenės kovinę galią ir poveikio atstumą ugnimi. Tokie pabūklai gali šaudyti nuo 40 iki 70 kilometrų.

„Vis dar vyksta rinkos analizė. Sprendimas dėl pėstininkų kovos mašinų gamintojo ar modelio dar nėra priimtas. Vizito Vokietijoje metu vyko susitikimas su kompanijos ARTEC ir organizacijos OCCAR atstovais. Susitikimo tikslas – susipažinti su OCCAR organizacijos vykdomu BOXER projekto modeliu“, – BNS informavo KAM atstovė.Viešėdama Vokietijoje Lietuvos delegacija taip pat domėjosi galimybėmis įsigyti vokiškų šarvuočių „Boxer“, nors dėl jų Vilnius kol kas nėra galutinai apsisprendęs.

Demonstruodama NATO kolektyvinės gynybos įsipareigojimus, Vokietija šiemet į Lietuvą ketina atsiųsti pratyboms daugiau kaip 500 karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius