Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje prasideda tarptautinės pratybos „Baltijos piranija“

Ketvirtadienį Lietuvoje prasideda tarptautinės pratybos „Baltijos piranija“ („Baltic Piranha“), kuriose taip pat dalyvaus Belgijos, Liuksemburgo ir JAV kariai. Jos truks iki spalio 28 dienos, pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Lietuvos kariai
Lietuvos kariai / T.Pakalniškio nuotr.

Pratybose dalyvaus apie 280 Belgijos ir maždaug 45 Liuksemburgo kariai. Didžioji dalis jų Palangos oro uoste nusileis ketvirtadienį, likusieji į Lietuvą atvyko savaitės pradžioje.

Mokymuose bus naudojama ir šių šalių karinė technika. Iš maždaug šimto technikos vienetų daugiausiai atplukdyta belgų pėstininkų kovos mašinų „Piranha“ ir liuksemburgiečių žvalgybos automobilių „Dingo II“.

Pratybas „Baltijos piranija“ organizuoja Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgos. Jose iš viso dalyvaus daugiau nei 500 karių

Pratybose „Baltijos piranija“ bus treniruojamos Belgijos kariuomenės budinčios greitojo reagavimo pajėgos, kariai treniruosis vykdyti stabilizacijos operacijas, kitus bendrus veiksmus.

Per pratybas jungtinei Belgijos ir Liuksemburgo karių kuopai paramą iš oro užtikrins Jungtinių Valstijų kariuomenės 12-osios kovinės oro paramos brigados kariai. Bendrus veiksmus vykdys Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai.

Pratybos vyks Kairių poligone Klaipėdos rajone ir apylinkėse, Kazlų Rūdos poligone Marijampolės rajone, Gaižiūnuose Jonavos apylinkėse ir Pabradės poligone.

Mokymų metu dalyviai judės viešais keliais, dalis pratybų vietų bus šalia apgyvendintų vietų, bus organizuojami susitikimai su vietos institucijomis, civiliais ir kariais.

Pratybas „Baltijos piranija“ organizuoja Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgos. Jose iš viso dalyvaus daugiau nei 500 karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius