Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ambasadorius Žygimantas Pavilionis tiesioginiame CNN eteryje: Rusija virsta Šiaurės Korėja

Tiesioginėje CNN laidoje „State of union“ kartu su Latvijos ir Estijos ambasadoriais pasirodęs Lietuvos diplomatas Žygimantas Pavilionis pareiškė, kad Rusija virsta Šiaurės Korėja, ir bene geriausias būdas sustabdyti agresyvėjančią šalį – asmeninės ekonominės sankcijos Vladimirą Putiną remiantiems oligarchams.
Žygimantas Pavilionis
Žygimantas Pavilionis / BFL nuotr.

„Kai didelė šalis, turinti tiek raketų, virsta panašia į Šiaurės Korėją – tai labai neramina“, – sakė Lietuvos ambasadorius.

„Vladimiras Putinas – silpnas ir išsigandęs. Vienintelis būdas jam likti valdžioje – pradėti karą. Žvelgiant iš psichologinės pusės, nematau, kodėl jis turėtų sustoti Ukrainoje“, – CNN kalbėjo Ž.Pavilionis.

Jo teigimu, veiksmingiausias instrumentas šiuo metu būtų ne kalbos ir raginimai nutraukti agresiją, o sankcijų paskelbimas Rusijos elitui – turtingieji V.Putino rėmėjai pamatę uždarytas savo sąskaitas užsienio valstybių bankuose nutrauktų paramą Rusijos prezidentui.

„Vladimiras Putinas – silpnas ir išsigandęs. Vienintelis būdas jam likti valdžioje – pradėti karą. Žvelgiant iš psichologinės pusės, nematau, kodėl jis turėtų sustoti Ukrainoje. Nors Rusijos ekonomika ir stoja, jo populiarumas kyla – tai primena Šiaurės Korėją“, – CNN kalbėjo Ž.Pavilionis.

Kartu Lietuvos ambasadorius pabrėžė, kad reikia imtis proaktyvios politikos Rusijos atžvilgiu. „Tai mūsų silpnybė – mes visada reaguojame, ginamės, bandome vieni kitus padrasinti. Mums reikia aiškios politikos, kaip vertinti Rusiją“, – sakė Lietuvos ambasadorius.

Jis sakė, kad tėra mažai vilties, jog su Rusija pavyktų susitarti vien diplomatinėmis priemonėmis. „Rusai meluoja. Žiūri į akis ir meluoja. Tai rodo, kad jie net nesupranta, kad yra problema“, – pareiškė Lietuvos diplomatas. 

Laidos pabaigoje Ž.Pavilionis padėkojo JAV už jos vadovavimą ir dėmesį Lietuvos saugumui.

CNN laidoje teigta, kad Ukrainoje tebesitęsiant krizei, daugelis buvusių Sovietų Sąjungos valstybių baiminasi, koks bus kitas Rusijos žingsnis. Lietuva, Estija ir Latvija nerimauja dėl galimos tolimesnės Rusijos ekspansijos. Trys Baltijos šalys tikisi sumažinti savo priklausomybę nuo Rusijos naftos ir gamtinių dujų – jas neramina, kad dabartinė jų priklausomybė nieko gero nežada žvelgiant į įvykius Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius