Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos atstovas Andrejus Ponomariovas išrinktas NATO sausumos transporto srities darbo grupės vicepirmininku

Briuselyje ketvirtadienį vykusius NATO Civilinio pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms planavimo komiteto (CEPC) Transporto grupės Sausumos transporto (IST) vicepirmininko rinkimus laimėjo Lietuvos atstovas, oficialiai patvirtintas NATO ekspertas Andrejus Ponomariovas, šiuo metu dirbantis AB „Lietuvos geležinkeliai“ Krovinių ekspedijavimo direktoriumi.
NATO vėliava
NATO vėliava / KAM nuotr.


„Tai reikšmingas Lietuvos diplomatinių ir kitų institucijų pastangų pripažinimas. Tai taip pat ir Lietuvos, daugelį metų sėkmingai dalyvavusios ir užtikrinusios saugų ir greitą nekarinių tarptautinių saugumo paramos pajėgų misijos (NATO ISAF) krovinių gabenimą į ir iš Afganistano, įvertinimas“, – sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Nuo 2008 m. Lietuvos diplomatinė tarnyba kartu su kitomis Lietuvos institucijomis ir Lietuvos bei užsienio partneriais aktyviai dalyvavo kuriant ir vykdant NATO bei JAV krovinių gabenimo schemas ISAF misijai Afganistane. NATO CEPC sausumos transporto darbo grupės posėdžiuose civiliai šalių ekspertai keičiasi informacija apie ISAF krovinio judėjimą ir aptaria aktualius intermodalaus krovinių transportavimo klausimus. Lietuvos atstovo paskyrimas į vicepirmininko postą turėtų prisidėti didinant Lietuvos transporto sektoriaus matomumą ir pripažinimą, padėti užtikrinti tarptautinį Lietuvos vežėjų konkurencingumą įsitraukiant į TRASECA koridoriaus ir naujojo Šilko kelio plėtrą bei pritraukti Azijos, JAV krovinių srautus per Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius