Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kariai į tarptautines operacijas vyks iki 2015-ųjų pabaigos

Seimas plenariniame posėdyje priėmė Seimo nutarimą, kuriuo įtvirtinamas Lietuvos karinių vienetų dalyvavimo NATO vadovaujamose tarptautinėse operacijose Afganistane ir Kosove, ES ir NATO kovos su piratavimu ir ginkluotais plėšimais jūroje operacijose „Atalanta“ ir „Vandenyno skydas“ nuo 2014 m. sausio 1 d. iki 2015 m. gruodžio 31 d. teisinis pagrindas. Už Seimo nutarimą balsavo 89 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 3 parlamentarai.
Lietuvos kariai rengiasi budėti Europos Sąjungos kovinėje grupėje
Lietuvos kariai rengiasi budėti Europos Sąjungos kovinėje grupėje / kpt. Raimundo Jarecko nuotr.

Kaip pažymima dokumento aiškinamajame rašte, iki 2013 m. pabaigos Lietuvos Respublika kartu su sąjungininkais planuoja baigti savo veiklą Goro provincijoje ir perduoti Lietuvos vadovaujamos Provincijos atkūrimo grupės stovyklą Afganistano Vyriausybei. Todėl priimtu Seimo nutarimu nutarta sumažinti maksimalų Lietuvos karių ir civilių krašto apsaugos sistemos tarnautojų, dalyvausiančių NATO vadovaujamoje tarptautinėje operacijoje Afganistane, skaičių iki 200.

Nutarimu nuspręsta palikti tą patį maksimalų Lietuvos karių ir civilių krašto apsaugos sistemos tarnautojų, dalyvausiančių ES ir NATO karinėse kovos su piratavimu ir ginkluotais plėšimais jūroje operacijose „Atalanta“ ir „Vandenyno skydas“, skaičių – iki 30 karių ir civilių krašto apsaugos sistemos tarnautojų kiekvienoje operacijoje. Taip pat nutarta numatyti tą patį maksimalų Lietuvos karių ir civilių krašto apsaugos sistemos tarnautojų, dalyvausiančių NATO vadovaujamoje tarptautinių pajėgų operacijoje Kosove, skaičių – iki 5 karių ir civilių krašto apsaugos sistemos tarnautojų.

Aiškinamajame rašte pabrėžiama, kad Lietuvos kariniai vienetai, dalyvaudami minėtose tarptautinėse operacijose, prisidėtų prie Lietuvos ir jos sąjungininkų ekonominio ir energetinio saugumo didinimo, prie NATO įsipareigojimų Afganistane vykdymo, užtikrinant stabilumą ir saugumą, padidintų savo matomumą tarptautinės bendruomenės veikloje ir reikšmę formuojant ir įgyvendinant ES bendrąją saugumo ir gynybos politiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius