Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kariai rengiasi pirmą kartą vadovauti tarptautiniam brigados dydžio kariniam vienetui

Rugpjūčio 24 – rugsėjo 10 dienomis Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas" štabas su priskirtais skirtingų sričių specialistais, dalyvaujančiais pratybose „Kardų susikirtimas 2014“ , pirmą kartą vadovaus tarptautiniam brigados dydžio kariniam vienetui, kurį sudarys kariai iš penkiolikos valstybių.
Lietuvos kariai rengiasi pirmą kartą vadovauti brigados dydžio kariniam vienetui
Lietuvos kariai rengiasi pirmą kartą vadovauti brigados dydžio kariniam vienetui / Štabo seržanto Ediko Ponomariovo nuotrauka

Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Sausumos pajėgų Europoje Jungtiniame tarptautiniame rengimo centre Vokietijoje, šalia Hohenfelso esančiame kariniame poligone vykstančiose pratybose dalyvaus apie 250 karių iš Lietuvos. 

„Šios pratybos yra unikalios tuo, kad brigados „Geležinis Vilkas“ štabas su remiančių padalinių kariais vykdys plataus spektro operacijų planavimą bei šešių tarptautinių batalionų nepertraukiamą valdymą realioje vietovėje, realiu laiku ir su tikrais kariais ant žemės, daugiau kaip dešimt dienų, 24 val. per parą režimu. Brigados dydžio vienetą sudarys kariai iš daugiau nei dešimties šalių – tai bene didžiausias iššūkis mums, nes turėsime atsižvelgti į skirtingas šalių patirtis, derinti tarpusavio sąveiką ir veiklos procedūras“, – sakė brigados „Geležinis Vilkas“ vadas pulkininkas Raimundas Vaikšnoras.

Planuojama, kad šiose pratybose dalyvaus apie 6 tūkst. karių iš penkiolikos valstybių: apie 3,5 tūkst. karių iš JAV, kurių daugumą sudarys kariai iš Sausumos pajėgų Europoje 173-iosios oro desanto brigados ir apie 2,5 tūkst. karių iš Bosnijos ir Hercegovinos, Bulgarijos, Čekijos, Estijos, Italijos, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Rumunijos, Serbijos, Slovėnijos, Švedijos ir Ukrainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius