-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivai dalyvauja tarptautinėse išminavimo pratybose

Gegužės 2–10 d. Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų štabo ir aprūpinimo laivas „Jotvingis“ (N42) dalyvauja Baltijos šalių priešmininių laivų eskadros (angl. Baltic Squadron, BALTRON) pratybose „Baltron Squadex I/13“, vykstančiose Latvijos teritorinėje jūroje ir išskirtinėje ekonominėje zonoje.
Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivai dalyvauja tarptautinėse išminavimo pratybose
Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivai dalyvauja tarptautinėse išminavimo pratybose / KJP archyvo nuotr.

Gegužės 7 d. į šias pratybas įsijungs Lietuvos priešmininiai laivai „Sūduvis“ (M52), „Kuršis“ (M53) ir „Skalvis“ (M54). Pratybose taip pat dalyvauja Latvijos karinių jūrų pajėgų priešmininis laivas „Viesturs“ (M05).

Pratybose bus tobulinami dalyvaujančių laivų įgulų įgūdžiai atliekant manevravimo, išminavimo, laivų sulaikymo ir jų apžiūrą jūroje. Kariai taip pat mokysis laivų konvojavimo, paieškos ir gelbėjimo, pagalbos laivams ir aprūpinimo suteikimo veiksmų, laivų buksyravimo, išminavimo ir kitų procedūrų.

Baltijos šalių priešmininių laivų eskadra BALTRON buvo įkurta 1998 metai. Ją sudaro specialiai junginiui priskirti Lietuvos, Estijos ir Latvijos karinių jūrų pajėgų laivai ir iš šių šalių atstovų sudarytas tarptautinis štabas. Rugpjūčio 28 d. bus minimos 15-osios BALTRON įkūrimo metinės.

Vadovauti eskadrai BALTRON rotacijos pagrindu vieneriems metams skiriamas vienas iš Baltijos šalių karinių jūrų pajėgų atstovų. Šiuo metu junginiui vadovauja Lietuvos karinių jūrų pajėgų karininkas komandoras leitenantas Egidijus Oleškevičius.

Viena pagrindinių BALTRON užduočių – ieškoti ir naikinti nuo Pirmojo ir Antrojo pasaulinių karų Baltijos jūros dugne likusias minas ir kitą nesprogusią amuniciją. Laivų įgulų patirtis, įgyta dalyvaujant eskadroje BALTRON, taip pat naudinga ruošiantis budėti NATO greitojo reagavimo pajėgų Nuolatinės parengties priešmininės kovos junginyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius