-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos kariuomenė baigė greitojo reagavimo pajėgų pratybas

Baigėsi dvi paras trukusios Lietuvos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų pratybos, kuriomis buvo tikrinamas pajėgų gebėjimas mobilizuotis į karinius vienetus užduočių vykdymui, penktadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Pratybos „Aršus vilkas“
Pratybos „Aršus vilkas“ / M.Tamoliūno nuotr.

Greitojo reagavimo pajėgų I-ojo bataliono grupės pratybos „Aršus vilkas 2014-1“ baigėsi ketvirtadienį. Jų tikslas buvo sutelkti visus naujai suformuotai kovinei grupei priskirtus karinius vienetus ir vykdyti kitas mokomąsias užduotis.

„Pratybos buvo labai naudingos tuo, kad anksčiau kartu nedirbę padalinai galėjo suvienodinti savo taktines procedūras, taip pat įvertinti vieni kitų kovinius pajėgumus“, – po pratybų sakė Algirdo bataliono vadas majoras Mindaugas Petkevičius.

Pasak jo, kovinei grupei priskirti skirtingi kariniai vienetai išlaikė aukštą kovinę parengtį, taip pat išsiaiškino galimus logistinius iššūkius persidislokavimo metu. 

Pratybų metu iš įvairių Lietuvos vietų kariuomenės vikšrinė ir ratinė technika skirtingais maršrutais ir nedidėlėmis grupėmis judėjo į poligoną Kazlų Rūdoje, apie tai valstybinės institucijos buvo informuotos iš anksto, karinių kolonų ir eismo saugumą užtikrino Karo policija.

KAM savaitės pradžioje pranešė, kad sekmadienį naujai sukurtose Lietuvos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgose, taip pat kituose budinčiuose kariuomenės daliniuose paskelbta padidinta parengtis. Ji paskelbta reaguojant į  pastarosiomis dienomis padidėjusį Rusijos karinį aktyvumą oro erdvėje šalia Baltijos šalių ir Baltijos jūroje.

Nuo lapkričio 1 dienos pradėjusias funkcionuoti Lietuvos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgas sudaro dvi bataliono dydžio kovinės grupės, sudarytos iš pėstininkų, Karinių oro pajėgų bei Specialiųjų operacijų pajėgų, Karo policijos ir logistinės ir medicininės paramos bei kitų elementų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius