-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgoms – sunkvežimiai, pritaikyti vadovavimui ir valdymui mūšio lauke

Rugpjūčio 1 d. Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgoms perduota 12 bandomųjų mobiliųjų vadaviečių, įrengtų iš Nyderlandų kariuomenės įsigytuose sunkvežimiuose. Šios vadavietės bus skirtos Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotajam pėstininkų batalionui.
Mobilioji vadavietė
Mobilioji vadavietė / KAM nuotr.

Po bandomųjų darbų Sausumos pajėgų vienetams bus parengta dar apie 60 tokių mobiliųjų vadaviečių.

Iš viso Lietuvos kariuomenė iš Nyderlandų kariuomenės, jai atsisakant perteklinės įrangos, įsigijo apie 70 DAF įmonėje pagamintų sunkvežimių su konteineriais.

„Bandomųjų mobilių vadaviečių įrengimas ir jų perdavimas Sausumos pajėgų LDK Butigeidžio dragūnų motorizuotajam pėstininkų batalionui yra tik pirmas, tačiau labai reikšmingas žingsnis stiprinant Sausumos pajėgų vadovavimo ir valdymo pajėgumus,“ – pažymėjo laikinai Lietuvos kariuomenės vado pareigas einantis Sausumos pajėgų vadas generolas majoras  Almantas Leika.

KAM nuotr./Mobilioji vadavietė
KAM nuotr./Mobilioji vadavietė

Siekiant kuo mažesnėmis sąnaudomis įsirengti konteinerius, pritaikant juos taktinio lygmens  vadovavimo ir valdymo funkcijoms mūšio lauke, ši užduotis buvo perduota atlikti Lietuvos kariuomenės logistikos specialistams – Logistikos valdybos Depų tarnybai.

Parengiamieji darbai buvo atlikti per du mėnesius. Specifiniams operaciniams reikalavimams  įvertinti buvo pasitelkti ir Sausumos pajėgų ryšininkai.

Iš Nyderlandų kariuomenės įsigyti tiek sunkvežimiai, tiek konteineriai turi pakankamą techninį resursą, o juose instaliavus radijo ryšio įrangą, jie atitinka Lietuvos kariuomenės taktinio vadovavimo ir valdymo poreikiams. 

Lietuvos kariuomenė sutartį su Nyderlandų finansų ministerija dėl karinės technikos pirkimo, pagal kurią Lietuvos kariuomenei perduota mažinamos Nyderlandų kariuomenės transporto priemonės, ryšių konteineriai ir aerodromo aptarnavimo technika, pasirašė 2012 m. spalio mėnesį 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius