Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 14 /11:04

Linas Linkevičius: kai kurių Rusijos politikų vieta ne parlamente, o zoologijos sode

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) paragino Rusijos valdžios institucijas viešai atsiriboti ir pasmerkti Dūmos nario Vladimiro Žirinovskio grasinimus Baltijos šalims ir Lenkijai.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

11.04 val. Lietuvos URM paragino Rusijos valdžią atsiriboti nuo V.Žirinovskio grasinimų

„Užsienio reikalų ministerija stebisi tiesioginiais Rusijos Federacijos Dūmos nario Vladimiro Žirinovskio grasinimais Baltijos šalių ir Lenkijos adresu ir tikisi, kad tai neturi nieko bendro su oficialia Rusijos Federacijos pozicija. Tuo pat metu tokie nuolat pasikartojantys neatsakingi šio politiko pareiškimai yra provokacijos, kurstančios nesantaiką tarp Rusijos ir jos kaimyninių valstybių ir didinančios įtampą mūsų regione. Todėl ministerija ragina Rusijos Federacijos valdžios institucijas viešai atsiriboti ir pasmerkti tokius V.Žirinovskio pasisakymus“, – teigiama ketvirtadienį išplatintame URM pareiškime.

Antradienį minėtas Rusijos politikas, kalbėdamas televizijos laidoje, Lenkijai ir Baltijos šalims pagrasino bombardavimais ir pažadėjo, kad šios šalys apskritai bus nušluotos.

Dėl šių V.Žirinovskio pareiškimų Latvijos ir Lenkijos užsienio reikalų ministerijos išsikvietė Rusijos ambasadorius. Lietuvos užsienio reikalų ministras ketvirtadienį Žinių radijui sakė, kad tokius pasisakymus galima ir ignoruoti, „yra politikų, kurių vieta ne parlamente, o, sakykime, zoologijos sode“.

V.Žirinovskis yra Rusijos liberaldemokratų partijos įkūrėjas bei lyderis, Dūmos Saugumo komiteto narys.

L.Linkevičius: kai kurių politikų vieta zoologijos sode

Lietuvoje nereikėtų pernelyg aistringai reaguoti į Rusijos politiko Vladimiro Žirinovskio pareiškimus, kad tuoj Lenkija ir Baltijos šalys bus sunaikintos, teigia Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Jis gynė Lietuvos užsienio reikalų ministerijos poziciją nesikviesti Rusijos ambasadoriaus pasiaiškinti dėl tokio jo šalies politiko akibrokšto, kaip tai padarė Lenkija.

„Jeigu kolegos nutarė taip pasielgti, tai visiškai suprantama. Ignoruoti tokius pasisakymus – irgi visiškai suprantama, nes yra politikų, kurių vieta ne parlamente, o, sakykim, zoologijos sode. Tai akivaizdus dalykas. Polemizuodami su nesąmonėmis mes jas dar labiau platiname ir tokiu būdu kaip ir atkreipiame dėmesį“, – „Žinių radijui“ sakė L.Linkevičius.

L.Linkevičius po V.Žirinovskio grasinimų savo nuomonę išdėstė ir „Twitter“ tinkle. Jis parašė, kad jeigu Rusijos valdžia savo politikui nepasiūlys psichiatrinės pagalbos, tai daug pasakys apie ją pačią.

9.14 val. Draudimai ir cenzūra nėra tinkamas vaistas prieš Rusijos propagandą

Cenzūra ir draudimai nėra tinkamos priemonės kovoti su Rusijos skleidžiama propaganda, teigia L.Linkevičius.

Lietuva turėtų dėti daugiau pastangų skleisdama žinias informaciniame lauke, ypač rusų kalba, nes dominuojanti Maskvos propaganda šiais laikais yra didžiulis ginklas

Pasak ministro, Lietuva turėtų dėti daugiau pastangų skleisdama žinias informaciniame lauke, ypač rusų kalba, nes dominuojanti Maskvos propaganda „šiais laikais yra didžiulis ginklas“.

„Cenzūra nėra vaistas, panacėja arba metodas. Turėtume kreipti dėmesį ne tiek į draudimus, kiek į pozityvios informacijos skleidimą. Turime galvoti apie pozityvą, kuo teigiamu užpildyti tą terpę, kuri užpildyta negatyviais pareiškimais arba medžiagom“, – Žinių radijui sakė L.Linkevičius.

Lietuvoje pastaruoju metu daug diskutuojama apie Rusijos televizijos kanalų retransliavimo ribojimą. Baltijos šalyse taip pat svarstyta galimybė įsteigti bendrą kanalą rusų kalba, bet ji nebuvo įgyvendinta, argumentuojant lėšų stygiumi.

Realu, kad Rusija su humanitarinės pagalbos priedanga įsiverš į Ukrainą

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad egzistuoja reali Rusijos įsiveržimo į Rytų Ukrainą galimybė po tariamos humanitarinės pagalbos priedanga.

„Turint tam tikrą patirtį, mes tikrai negalime atmesti jokio varianto, įskaitant ir galimą invaziją, priedangą“, – ketvirtadienio rytą Žinių radijui sakė ministras.

L.Linkevičius sakė suprantantis Ukrainos nuogąstavimus dėl Rusijos pasiųstų beveik 300 sunkvežimių, kuriuose, anot Maskvos, į Rytų Ukrainą gabenama humanitarinė pagalba.

Ministras teigė, kad įtarimus sustiprina praeitą savaitę įvykęs incidentas, kai „buvo fiksuoti šarvuočiai nudažyti vadinamom rusų taikos palaikymo spalvomis ir laukė prie sienos signalo“.

Pasak L.Linkevičiaus, siekdama išspręsti krizę Rytų Ukrainoje, Rusija pirmiausia turėtų nustoti tiekti ginkluotę prorusiškiems separatistams.

„Nusiuntus teroristus, be perstojo siunčiant sunkiąją ginkluotę, ta labdaros siunta atrodo savotiškai. Pasitikėti tuo, ką teigia Rusija, tikrai negalima“, – kalbėjo užsienio reikalų ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius