2014 10 31 /12:53

„Humanitarinės pagalbos“ konvojus iš Rusijos jau ketvirtą kartą pasiekė Donecką

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį teroristai iš minosvaidžių, tankų ir artilerijos sistemų apšaudė ATO pozicijas, kurios užtikrina Luhansko gynybą. Taip pat Antiteroristinės operacijos (ATO) spaudos centras pranešė, kad apšaudytas ir strateginis objektas – Luhansko šiluminė elektrinė. Tuo tarpu Donecką penktadienį pasiekė jau ketvirtas „humanitarinės pagalbos“ konvojus iš Rusijos.
Rusijos humanitarinės pagalbos sunkvežimiai
Rusijos „humanitarinės pagalbos“ sunkvežimiai / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

12:53 val. Teroristai penktadienį tris kartus apšaudė Mariupolio apylinkes

Penktadienį prorusiški teroristai tris kartus iš minosvaidžių, artilerijos ir šaunamųjų ginklų apšaudė Mariupolio apylinkes. Pirmieji apšaudymai užfiksuoti apie pusę trečios val.nakties, o likusieji – tarp septintos ir devintos val. ryto.

„Mariupolis ir jo apylinkės tebėra kontroliuojamos antiteroristinės operacijos pajėgų“, – penktadienį pranešama Mariupolio gynybos štabo pranešime socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. 

11:04 val. Į Donecką atvyko jau ketvirtas „humanitarinės pagalbos“ konvojus iš Rusijos

Dalis jau ketvirtojo Rusijos „humanitarinės pagalbos“ konvojaus penktadienio rytą pasiekė Donecką, praneša naujienų agentūra „Unian“, remdamasi „RIA Novosti“ duomenimis.

Pranešama, kad šiuo metu sunkvežimiai yra Donecko Budenovsko rajone, šalia sunkvežimių yra apsaugininkai, žurnalistai ir savanoriai.

Spalio 28 d. kolona, susidedanti iš 100 sunkvežimių, pajudėjo iš Maskvos apylinkių.

Ukrainos užsienio reikalų ministerija ir Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba teigia, kad iš Rusijos negavo jokio oficialaus pareiškimo apie į Donbasą pajudėjusį ketvirtą vadinamąjį „humanitarinį konvojų“.

Jau ir anksčiau „humanitarinė pagalba“ iš Rusijos kirto Ukrainos sieną be Kijevo leidimo ir be Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus pritarimo.

10:13 val. Donecke žuvo vienas civilis gyventojas, dar vienas sužeistas

Be to, Donecko miesto taryba penktadienį pranešė, kad naktį iš ketvirtadienio į penktadienį atsinaujino apšaudymai šiaurinėje miesto dalyje.

Penktadienio rytą įvairiuose miesto rajonuose buvo ramu, vietos gyventojai apie neramumus nepraneša. 

Teigiama, kad iš viso šiuo metu be dujų tiekimo Donecke liko 2605 namų ūkiai. Kitos miesto tarnybos dirba įprastu režimu. 

Teroristai apšaudo ATO pajėgas Luhansko srityje

Kaip praneša naujienų agentūra „Unian“, apšaudymų būta ir Vesiolaja Gora teritorijoje, apšaudyti ukrainiečių padaliniai.

Tuo metu ketvirtadienį nekontroliuojami teroristai bandė atakuoti ukrainiečių karių pozicijas iš gyvenvietės Gejevka. Šią ataką pavyko atremti, aukų tarp Ukrainos karių nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius