-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 17 /17:45

Luhansko srityje žuvo du rusų žurnalistai

Rytų Ukrainoje žuvo du Rusijos žurnalistai – šalies radijo ir televizijos transliuotojo VGTRK korespondentas Igoris Korneliukas ir garso inžinierius Antonas Vološynas – skelbia BBC.
Prorusiški teroristai Luhanske
Prorusiški teroristai Luhanske / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad minėti žurnalistai žurnalistai pateko į artilerijos apšaudymą Mirnij gyvenvietėje. A.Vološynas žuvo vietoje. Tuo metu į Ukrainos rytinio Luhansko regiono ligoninę atvežtas Rusijos valstybinės televizijos žurnalistas I.Korneliukas mirė nuo patirtų sužeidimų, – pranešė ligoninės vyriausiasis gydytojas.

„Jis buvo atvežtas be sąmonės ir mirė vežamas į operacinę“, – pareiškė Luhansko rajono klinikinės ligoninės gydytojas Fediras Solianykas naujienų agentūrai AFP telefonu.

„Vyriškis, mums atvežtas su Igorio Korneliuko vardu išduotais dokumentais, mirė praėjus 35 minutėms nuo jo atvežimo į stacionarą“, – informavo Luhansko rajono ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Serhijus Babenka.

Pasak jo, medikai darė viską, kad išgelbėtų vyro gyvybę, tačiau jis reanimuojamas mirė.

Rusijos valstybinė televizijos ir radijo kompanija (RVTRK) patvirtino, kad prie Luhansko sužeistas televizijos specialusis korespondentas I.Korneliukas mirė nuo patirtų sužeidimų.

„Neseniai mums buvo patvirtinta, kad Igoris mirė Luhansko apskrities ligoninėje“, – sakė televizijos atstovas naujienų agentūrai „Interfax“.

Maskva kaltina Kijevą ir reikalauja išsamaus tyrimo

Maskva antradienį pasmerkė Rusijos televizijos žurnalisto Igorio Korneliuko nužudymą Ukrainos rytuose, apkaltino dėl to Kijevą ir pareikalavo nuodugnaus tyrimo.

„Reikalaujame, kad Ukrainos valdžia atliktų objektyvų šios tragedijos tyrimą ir griežtai nubaustų kaltuosius“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) pareiškime.

Jame taip pat pažymima, kad Maskva tikisi, jog pasaulinės žiniasklaidos priemonės ryžtingai ir tiesiai pasmerks „dar vieną Ukrainos jėgos struktūrų nusikaltimą“.

„Mes didžiuojamės visais žurnalistais, kurie apšaudomi iš kulkosvaidžių, minosvaidžių, artilerijos, (bombarduojami) aviacijos, vyriškai neša tiesą apie tikrus įvykius Ukrainoje. Kaip tik šios tiesos bijo valdžia Kijeve ir visokiausios sukarintos grupuotės, kurios surengė tikrą terorą žurnalistų iš Rusijos atžvilgiu“, – sakoma Rusijos URM pareiškime.

Jame pažymima, kad birželio 17 dieną prie Luhansko „Ukrainos jėgos struktūroms iš minosvaidžių apšaudžius vietą, kurioje nėra jokių karinių objektų, žuvo Rusijos televizijos korespondentas I.Korneliukas, o jo kolega, garso režisierius Antonas Vološinas, dingo be žinios“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius