Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ministras Juozas Olekas su JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadu aptarė bendradarbiavimą gynybos srityje

Šeštadienį Seime krašto apsaugos ministras Juozas Olekas susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadu generolu majoru Wesley Craigu. Susitikimo metu buvo aptartos regioninio saugumo aktualijos ir tolesnis Lietuvos gynybinio bendradarbiavimo stiprinimas su JAV Pensilvanijos nacionaline gvardija.
Ministras J. Olekas su JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadu aptarė bendradarbiavimą gynybos srityje
Ministras J. Olekas su JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadu aptarė bendradarbiavimą gynybos srityje / Alfredo Pliadžio (KAM) nuotr.

Ministras J.Olekas padėkojo JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadui už spartų ir ypatingai svarbų JAV indėlį reaguojant į situaciją ir grėsmes Ukrainoje, galinčias kelti pavojų ir Baltijos šalių saugumui.

„Tai – didžiulė parama, pirmiausia demonstruojanti NATO šalių solidarumą ir JAV, kaip strateginio Lietuvos partnerio, pasirengimą nedelsiant reaguoti į pasikeitusią saugumo situaciją“, – pabrėžė krašto apsaugos ministras J.Olekas. 

Tai – didžiulė parama, pirmiausia demonstruojanti NATO šalių solidarumą ir JAV, kaip strateginio Lietuvos partnerio, pasirengimą nedelsiant reaguoti į pasikeitusią saugumo situaciją.

JAV generolas pažymėjo šiuo metu itin aktyvų ir svarbų Pensilvanijos nacionalinės gvardijos ir Lietuvos kariuomenės bendradarbiavimą.

„Dabar, kai mūsų valstijos kariai dalyvauja Lietuvoje vykstančiose pratybose „Kardo kirtis“ – Lietuvos karių būrys dalyvauja mokymuose Pensilvanijoje“, – sakė gen. mjr. W.Craigas.

JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos vadas W.Craigas taip pat dalyvavo Gedulo ir vilties dienos ir Okupacijos ir genocido dienos minėjimo renginiuose Vilniuje.

Vizito Lietuvoje metu JAV generolas ir jį lydinčios delegacijos atstovai susitinka su Lietuvos kariuomenės vadovybe, pajėgų vadais, planuojamas apsilankymas pratybose „Kardo kirtis 2014“ Rukloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius