Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO generolas Philipas Breedlove'as pagyrė Ščecino korpusą

NATO pajėgų vyriausiasis vadas JAV generolas Philipas Breedlove'as antradienį Lenkijos šiaurės vakaruose apsilankė Ščecine, ir pagyrė čia dislokuoto daugiataučio Šiaurės rytų korpuso kovinę parengtį.
NATO generolas Philipas Breedlove'as Lenkijoje
NATO generolas Philipas Breedlove'as Lenkijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiuo kritišku Aljansui ir Europai laikotarpiu mums tenka nauji,sudėtingi iššūkiai, ir strateginiai, ir taktiniai“, – pareiškė Ph.Breedlove'as, apžiūrėdamas šį dalinį ir turėdamas omenyje tebesitęsiantį konfliktą Ukrainos rytuose.

Jis pabrėžė modernizavimo ir kūrybingumo svarbą, NATO prisitaikant prie naujos situacijos. Šiame kontekste generolas gyrė Šiaurės rytų korpusą dėl pastangų stiprinti kovinę parengtį.

„Esu patenkintas tuo, ką mačiau ir išgirdau šio vizito metu. Tai tik patvirtina regioninio bendradarbiavimo svarbą mūsų bendram saugumui“, – pažymėjo Ph.Breedlove'as.

Anot jo, ateityje šiam korpusui gali tekti vadovauti NATO planuojamoms Integruotų dalinių pajėgoms Europoje. Daliniai, kurių užduotis bus padėti NATO pajėgoms judėti žemyne, bus dislokuoti tose NATO valstybėse, kurių gynybos misterijos tam pritars. Pasak Ph.Breedlove'o, dabartinis Šiaurės rytų korpusas galėtų perimti vadovavimą tokiems daliniams Europos šiaurės rytuose.

Šiaurės rytų korpuso vadas generolas Boguslawas Samolis informavo, kad galutinis sprendimas dėl šių dalinių struktūros priklausys šalių gynybos ministerijoms jau kito mėnesio pradžioje.

Daugiatautį Šiaurės rytų korpusą 1999 metais įsteigė Danija, Vokietija ir Lenkiją. Prie jo prisidėjus Lietuvai, Latvijai, Estijai, Slovakijai, Čekijai, JAV, Vengrijai ir kt., dabar jame dalyvauja 14 šalių.

Visišką kovinę šio korpuso parengtį ketinama pasiekti 2016 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius